ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΤΩΜΑ – ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

“Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε   ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας  με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, κατά την οποία συζήτησαν για θέματα πρωτοβάθμιας υγείας και για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώϊο», του Νοσοκομείου – Κ.Υ. της Νάξου και του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.
 

Η συζήτηση του βουλευτή με τον Υπουργό Υγείας, κινήθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα της στελέχωσης των δομών υγείας τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε διοικητικό δυναμικό, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των Κυκλαδιτών. Ο κ. Φόρτωμας τόνισε το θέμα της νησιωτικότητας, η οποία απαιτεί μια σειρά θεσμοθετήσεων στον κλάδο της υγείας, ικανών να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και στις αυξημένες απαιτήσεις τόσο για τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και για την υπόλοιπη περίοδο. Ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση των θεμάτων προτεραιότητας και διαβεβαίωσε τον Βουλευτή  πως η ηγεσία του Υπουργείου θα κάνει τις ανάλογες κινήσεις, με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, που αποτελεί σημαντικό κύτταρο της χώρας μας.
 

Στο τέλος της συζήτησής τους, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Ο τομέας της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες, καθώς οι ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς και προγραμματισμό σε κεντρικό επίπεδο. Ο Υπουργός Υγείας, αλλά και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν  ψηλά στην ατζέντα τους την ισότιμη αντιμετώπιση των νησιωτών και τη συνεχή στήριξη και εύρεση βιώσιμων και άμεσων λύσεων. Αυτό μου διαβεβαίωσε και σήμερα στην κατ’  ίδιαν συνάντηση μας ο κ. Πλεύρης και θέλω να τον ευχαριστήσω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *