Συνάντηση Δημάρχου & σωματείου τράνσφερ Σαντορίνης

  • Σε απόλυτη σύμπλευση ο Δήμαρχος με το προεδρείο των τράσνφερ του νησιού , σε θέματα πάταξης πειρατείας, άγρας και ευρύτερης παραβατικότητας

• Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το καθεστώς εύρυθμης λειτουργίας του μεταφορικού έργου στο νησί.

Σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τη Τετάρτη 17/3 ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας, τη τριμελή εκπροσώπηση του προεδρείου του «Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων» (βανάκια). Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος Κώστας Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Κασιμάτης και το μέλος του προεδρείου Νίκος Δούκας, ανέπτυξαν εκτενώς στον Δήμαρχο όλα τα ζητήματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία όλων των ΙΧΕ με οδηγό (τράσνφερ) στο νησί.

 

  Ήταν η πρώτη συνάντηση του σωματείου με τον Δήμαρχο Σαντορίνης και ως εκ τούτου ενείχε και εθιμοτυπικό χαρακτήρα πλην όλων των άλλων. Ο κ. Σιγάλας στο περιθώριο της συζήτησης, ανέπτυξε στο προεδρείο του σωματείου, αρκετές από τις δράσεις της δημοτικής αρχής, με τα περισσότερα σημεία να σχετίζονται με το κυκλοφοριακό και τις μεταφορές τουριστών στην Σαντορίνη. Κύριο θέμα αφορούσε το υπό μελέτη και διαβούλευση συγκοινωνιακό (κυκλοφοριακό)έργο στο (κεντρικό) λιμάνι του Αθηνιού, με το προεδρείο του ΣΕΟΟΚ να προτείνει λύσεις για το ακριβές στίγμα της στάθμευσης των ΙΧΕ με οδηγό στο λιμάνι.

 

  Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε και ενόψει της προσεχούς εκκίνησης της τουριστικής σαιζόν, να παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες το εν λόγω πλάνο σε όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των επαγγελματιών μεταφορέων στο τουρισμό. Ακολούθως ο κ. Σιγάλας ανέλυσε τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα λειτουργήσουν φέτος για τη προσέγγιση των τουριστών στο Αμμούδι της Οίας. Πρόκειται για μια εντελώς καινοτόμα και πιλοτική δράση, όπου ο δήμαρχος στοχεύει στην εξυγίανση του άλυτου μέχρι σήμερα δυσμενούς και άναρχου τοπίου στο Αμμούδι. Δημοτική «smart» συγκοινωνία ο τίτλος, για τη κατάβαση/ανάβαση των οχημάτων στο Αμμούδι.

 

  Πρόκειται για μια ριζοσπαστική δράση που όλοι ευχήθηκαν να λειτουργήσει. Εγκυμονεί ίσως και κάποια λάθη και αυτό ήταν το σημείο που ο κ. Σιγάλας ζήτησε την αρωγή του σωματείου στο να συνεργαστούν δήμος και επαγγελματίες προκειμένου να λειτουργήσει το σχέδιο όσο το δυνατόν καλύτερα. Το προεδρείο του ΣΕΟΟΚ δεσμεύτηκε από πλευράς του να παράσχει στη δημοτική αρχή την αμέριστη βοήθεια για την επίτευξη αυτών των σκοπών και που δεν είναι άλλοι από την ομαλότερη συγκοινωνιακή αποτύπωση και την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία στους δρόμους της Σαντορίνης.

 

Επιπλέον και στα πλαίσια του ήδη αναγνωρισμένου κοινωνικού προσώπου του «Σωματείου Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων» (ΣΕΟΟΚ), το προεδρείο πρόσφερε στον Δήμαρχο Σαντορίνης την ανιδιοτελή συνεργασία του για τους υψηλούς προσκεκλημένους του νησιού. Πιο αναλυτικά, το ΣΕΟΟΚ ανακοίνωσε στον κ. Σιγάλα τη πρόθεση να υπάρχει συνεργασία του Σωματείου με τον Δήμο, ώστε αρκετές εκ των επισκέψεων που αφορούν προσκλήσεις επίσημων προσώπων για το καλό του νησιού, αυτές να τις αναλαμβάνουν τα μέλη του άνευ αντιτίμου, εφόσον αυτές οι περιπτώσεις προάγουν το τουριστικό έργο της προβολής του νησιού. Επιμέρους ζητήματα, όπως η στάθμευση στο αεροδρόμιο, ο έλεγχος των οχημάτων και η πάταξη της ανομίας συζητήθηκαν εκτενώς με τις δύο πλευρές να δηλώνουν υπέρ μίας απόλυτα αμφίδρομης αγαστής συνεργασίας.

 

  Κλείνοντας, Δήμαρχος και προεδρείο ΣΕΟΟΚ εγκαινίασαν με μια αναμνηστική φωτογραφία την νέα και διαρκή συνεργασία, με στόχο το τουριστικό ρεύμα της Σαντορίνης να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, απαλλαγμένες από τα «βάρη» του παρελθόντος!”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *