ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΤΦΟΡΜΑ ALIBABA

 

 

 

N.Zorzos,N.Koyoumtsis, K.Grammatikogiannis“Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας , κ. Νίκο Κογιουμτσή συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού καθώς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Κογιουμτσής με τον συνεργάτη του κ. Κ. Γραμματικογιάννη, διευθυντή της εταιρείας World of Ethos, παρουσίασαν την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η κινεζική εταιρεία Alibaba – η μεγαλύτερη ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Κίνας – στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του υπουργείου εξωτερικών, θα βρίσκονται στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της εταιρείας Alibaba και θα συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και φορείς της αγοράς για ανάπτυξη διμερών σχέσεων στον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού.

Ο κ. Κογιουμτσής παρουσίασε παράλληλα και το πρόγραμμα δικτύωσης των τουριστικών επιχειρήσεων της Αθήνας, τύπου Open Mall με την επωνυμία doersnet.com, μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Μέσα από το πρόγραμμα και την εν δυνάμει συνεργασία με την Alibaba – μέσω της χρήσης των διαδικτυακών κόμβων – Tmall & Alitrip – θα μπορέσει να διαφημιστεί η τουριστική εμπορική αγορά της πόλης και να διευκολυνθεί ο Κινέζος επισκέπτης κατά την διαμονή του στη χώρα μας. Το πρόγραμμα αυτό προτάθηκε τόσο στη Σαντορίνη όσο και στην Μύκονο και τη Ζάκυνθο, περιοχές που προτιμούν οι Κινέζοι τουρίστες.

Λίγα λόγια για την ALIBABA

Η εταιρία ALIBABA εδρεύει στην Κίνα και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου με ετήσιες πωλήσεις το 2015 485 δις δολάρια (3 τρισεκατομμύρια RMB). Στην Κίνα έχει μερίδιο 63%% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δις δολάρια.

Τα Marketplaces της ALIBABA έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο Τουρισμός. Το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *