Συνάντηση Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας με εξειδικευμένη ομάδα του ερευνητικού προγράμματος MULTI-MAREX

Lignos

 

 

Lignos “Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Ιάκωβος Λιγνός υποδέχθηκε στο γραφείο του μέλη της επιστημονικής ομάδας MULTI-MAREX, εξειδικευμένα στη διαχείριση κινδύνων σε περίπτωση τσουνάμι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα θέματα ετοιμότητας και πολιτικής προστασίας του νησιού. Ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε τα σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού, τα οποία έχουν οριστεί από τον Δήμο Θήρας για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ομάδα του προγράμματος MULTI-MAREX θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των σημείων αυτών, με βάση επιστημονικά δεδομένα και σενάρια προσομοίωσης τσουνάμι, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους και να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρησιακή ετοιμότητα του νησιού”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *