ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΘΠ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

 

 

 

“Σημαντικές πρωτοβουλίες της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα των Κυκλάδων

Πολύ ουσιαστικές επαφές είχε την εβδομάδα που προηγήθηκε η Διοίκηση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- SantoWines, με στελέχη της Κυβέρνησης για θέματα που αφορούν στον Συνεταιριστικό χώρο και εν γένει στον Πρωτογενή τομέα των νησιών των Κυκλάδων.

Το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- SantoWines επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μπαγινέτας, ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού κ. Αθανασάς Θεοδόσης και ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μάρκος Καφούρος στη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση, ανέπτυξε τα προβλήματα των αγροτών των νησιών μας ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που τους δημιουργούν τα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νόμου 4387/2016, γνωστού και ως «Νόμος Κατρούγκαλου».

Ιδιαιτέρως σημαίνουσα ήταν και η συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ του κ.Καφούρου και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της, αναπτύχθηκαν εκτενέστερα οι προτάσεις της Ένωσης για την φορολογική ανακούφιση των νησιωτών αγροτών και των Συνεταιρισμών.

Επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στη Σαντορίνη και εν όψει της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού νόμου, τα στελέχη της Ένωσης έθεσαν και πάλι υπόψη του Υπουργού το αίτημα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης για την κατάργηση των ποινών μείωσης της σύνταξης των παραγωγών, που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα μετά τη συνταξιοδότησή τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *