Στον ΔΑΠΠΟΣ η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΘΗΡΑΣ

Συνάντηση ενημέρωσης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Βασίλη Αλαφούζο 

 

 

 

 

 

  “Αντιπροσωπεία της Ο.Μ Θήρας αποτελούμενη, από τον συντονιστή της, Γάκη Δημήτρη, τα μέλη της Σ.Ε Άρη Οικονόμου και Φιριππή Αναστασια, τον υπεύθυνο τύπου και μέλος της οργάνωσης μελών Γάκη Αντώνη , και το μέλος του τομέα αυτοδιοίκησης κ. Λευτέρη Ρούσσο συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Αλαφούζο Βασιλη 

 

 

  Σκοπός της συνάντησης ήταν η λεπτομερής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του  οργανισμού την τελευταία τετραετία , παρόλη την υποχρηματοδότηση που έχει τα τελευταία χρόνια όπως μας ενημέρωσε ο προεδρος του . Ο ΔΑΠΠΟΣ που έχει στην αρμοδιότητα του τον αθλητισμό, τον πολιτισμό  αλλά και το περιβαλλον πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει την παρουσία του με την ίδια κοινωνική απήχηση και συμμετοχή και στον οικολογικό πυλώνα του όπως συμφώνησαν και οι δυο πλευρές και αντάλλαξαν πολλές προτάσεις υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής παρέμβασης τις επόμενες εβδομάδες .

  Τα μέλη της αντιπροσωπείας της  Ο.Μ Θήρας επανέλαβαν και στον κ .Αλαφούζο  τις πάγιες και ξεκάθαρες θέσεις της οργάνωσης για τη διαχρονική αδιαφορία και τις ευθύνες όλων των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων των τελευταίων δεκαετιών για το περιβαλλοντικό έγκλημα που τελείται διαχρονικά στην καλντερα του νησιού μας και παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για :

άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή, με προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, και εφαρμογή της παγκόσμιας οικολογικής αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει, ο ανακυκλών ανταμείβεται»,

άμεσο κλείσιμο του ΧΑΔΑ και άμεση αποκατάσταση του

μόνιμες προσλήψεις τον τομέα της καθαριότητας με αυξημένα μισθολογικά κίνητρα

αυστηρός έλεγχος στους παραβάτες , επιχειρήσεις και πολίτες που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα

περιβαλλοντικά προγράμματα εκπαίδευσης για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης

δημόσια διαβούλευση για την οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων με οικολογικό αποτύπωμα και χωρίς να αποτελεί ένα ακόμα χαράτσι η λειτουργία της όποιας μεθόδου επεξεργασίας επιλεχθεί για το θηραϊκό λαό.

 

  Η Ο.Μ Θήρας με καθαρές οικολογικές θέσεις, βασιζόμενες στην αρχή της εγγύτητας στην διαχείριση των απορριμμάτων και του οικολογικού ισοδύναμου που προϋποθέτει την μείωση της κατανάλωσης, την επαναχρησιμοποίηση, την ενίσχυση των ρευμάτων διαλογής στην πηγή, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη δημιουργία πράσινων σημείων, την άμεση ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, αλλά και με πνεύμα αληθινής συνεργασίας, κλείνοντας τα αυτιά στις διχαστικές σειρήνες που εκθέτουν τα νησιά μας, θα συνεχίσει τον κύκλο συναντήσεων με τους επικεφαλής και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, τους εκπροσώπους του ΦΟΣΔΑ και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με τους εργαζομένους, τους επιστήμονες – μελετητές και τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς των νησιών μας για να συμβάλλει αποφασιστικά και με ουσιαστικές προτάσεις στην οριστική επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 Το περιβάλλον ανήκει στις επόμενες γενιές , εμείς απλά το έχουμε δανειστεί προσωρινά , και οφείλουμε να το παραδώσουμε όπως αξίζει στα παιδιά μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *