ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ- ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

  “Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με υπαλλήλους στο Κέντρο Κοινότητας (στη Μεσαριά δίπλα από τον Κωτσόβολο) και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μισοαπασχολούμενους άνεργους του νησιού, που ΄χουν ανάγκη στήριξης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (τηλ. 22860 33023) με το Κέντρο Κοινότητας κι αν χρειαστεί να μεταβούν εκεί με ότι δικαιολογητικό χρειάζεται, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης με βασικά είδη ανάγκης.

 

 

Ταυτόχρονα με αίτημά μας ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως θέματα στην ημερήσια διάταξη τα παρακάτω θέματα: 

 

 

α) τρόποι παραπέρα στήριξης των εργαζομένων από τον Δήμο.

β) παραχώρηση δημοτικού χώρου για έδρα του Συνδικάτου

γ) στήριξη του Συνδικάτου στον αγώνα για επαναλειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στο νησί.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εκατοντάδες άνεργοι στον επισιτιστικό κλάδο έιναι χωρίς εισόημα για μήνες, ενώ χιλιάδες άλλοι προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας με 400-500 ευρώ το μήνα εδώ και έναν χρόνο. Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι, σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ!.

 

 

Με όπλο την αλληλεγγύη μας θα δώσουμε ξανά τη μάχη να μη μείνει κανείς αβοήθητος, αλλά δεν αρκεί.

 

 

Γι’ αυτό τα 42 σωματεία του κλάδου που υπογράψαμε τα υπομνήματα του Απρίλη και του Ιούνη του 2020 απαιτώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, ζητούμε να καταβληθεί άμεσα:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 600 ΕΥΡΩ σε κάθε άνεργο του κλάδου

 

 

  Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να έχει εισόδημα και μέτρα προστασίας της ζωής του κάθε εργαζόμενος!..μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *