ΣΤΗ ΧEΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΚΑΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ CNN

 

 

   cnn_airportΠάλι καλά, που υπάρχει το Λούτον στη Μεγάλη Βρετανία, αλλιώς η Ελλάδα θα αισθανόταν, μεγάλη “ευρωπαϊκή μοναξιά”. Αλλά και πάλι, με το “Brexit”, ίσως η μοναξιά να έρθει. Έστω τυπικά. Το CNN λοιπόν, έκανε μια λίστα με τα 10 καλύτερα και τα 10 χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου. Και δεν αφορά τις συνθήκες του διαδρόμου προσγείωσης και το αποδεδειγμένα εξαιρετικό προσωπικό. Τις συμπληρωματικές υποδομές αφορά.

Η Ελλάς, για μια ακόμα φορά θριαμβεύει. Τρία στα 10 χειρότερα αεροδρόμια του πλανήτη, βρίσκονται εις την χώραν που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα (Προβηγκιανός είναι ο ποιητής, αλλά για την Ελλάδα το λέμε). Κορυφαίο (στην κατάντια) και με διαφορά, αυτό της Σαντορίνης. Λίγο κάτω από τη Σαουδική Αραβία, το φλεγόμενο από τον πολύχρονο εμφύλιο Νότιο Σουδάν, η Νιγηρία και το μακρινό Ουζμπεκιστάν ( που στην Ελλάδα το ξέρουν, μόνο όσοι γνωρίζουν τα επεισόδια της Τασκένδης το 1956).

Μετά, το επαίσχυντο σκήπτρο κρατά υπερηφάνως, ο Διεθνής Αερολιμένας Θήρας που δίνει τη σκυτάλη στα Χανιά και αυτά στο Ηράκλειο, για να ακολουθήσει το “Σιμόν Μπολιβάρ” της Βενεζουέλας (μη νομίσετε παντού εξευτελίζουν τους ήρωες τους) το φτηνό Λιούτον και το Κατμαντού, που απευθύνεται σε γηραλέους χίπις οπότε δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Άντε μετά, να πεις κουβέντα, στους “Fraport-έρηδες”. “Και πολλά σας δώκαμε (sic)” θα σου πουν.

 

cnn_airport

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *