ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΑ;

 

 

 

 

Βασική φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

Σημείωση Santonews: Είναι προφανές, πως η στελέχωση των Δημοσίων Δυνάμεων και των Δημοσίων Υπηρεσιών, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας. Όταν όμως υπάρχει το δυσβάστακτο ενοίκιο και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες διαβίωσης, πόσο διατεθειμένος είναι ο Δήμος Θήρας, να συμβάλει;. Ο Νόμος του δίνει το δικαίωμα. Η Μύκονος -ο Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Δήμαρχος ζήτησε επιτακτικά και πέτυχε την ψήφιση σχετικής τροπολογίας. Και την εφαρμόζει δίνοντας κίνητρα.

  Ο Δήμος Θήρας;. Ακόμα μια φορά στην βερμπαλιστική αλληλογραφία, θα μείνει;. Φτωχός, δεν είναι. Μάλλον απρόθυμος και μακράν της πραγματικότητας παραμένει. Και το άρθρο τάδε, του νόμου τάδε, της διάταξης δείνα και του αριθμού πρωτοκόλλου ..τρέχα γύρευε, δεν είναι δράση. Γραφειοκρατικό κλαψούρισμα, είναι. Μόνο τα παλαιά μαύρα περικάρπια- ως τον αγκώνα- των υπαλλήλων που φοβούνταν μήπως λεκιάσουν το κοστούμι τους, λείπουν από τη δράση της Δημοτικής Αρχής.

Και δυστυχώς, τα χαρτιά- με αριθμό πρωτοκόλλου και αρμοδίως σφραγισθέντα, παρακαλώ!- δεν είναι κατάλληλα ούτε για να κλείσουν έστω μια τρύπα στο σεληνιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

“Συνάντηση με θέμα την επιπλέον στελέχωση του Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου Θήρας ζητά εκ νέου ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος από τα αρμόδια Υπουργεία.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της συνάντησης απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα καθώς και στον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό αντίστοιχα.

“Στα έγγραφα του ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρεται στην υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου Θήρας, υπηρεσίες που καλούνται να ανταποκριθούν καθημερινά στις μεγάλες απαιτήσεις του παγκόσμιου προορισμού της Σαντορίνης. Η ελλιπής λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης δημιουργεί όχι μόνο κακή εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό αλλά και αίσθημα ανασφάλειας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους.

Ο Δήμαρχος Θήρας αιτείται συναντήσεις εργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία, συνοδευόμενος και από επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι εκ νέου και να αναζητηθούν από κοινού λύσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του τόπου μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *