ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:”ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

Εδώ και λίγες μέρες , ύστερα από την πραγματοποίηση δύο φάσεων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών , παρατηρείται και πάλι το έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι εκπαιδευτικοί σε πολλά μέρη πλέον αλλά κυρίως στο νησί της Σαντορίνης. Ειδικότερα για το νησί της Σαντορίνης η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ επιθυμεί να δηλώσει τα παρακάτω:

1.Ως ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη θίξαμε δημόσια το θέμα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Θήρας για το θέμα αυτό.

2.Καταρτίστηκε λίστα διαθέσιμων κατοικιών που κοινοποιήθηκε με κάθε τρόπο στους προσλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς. Η λίστα καταρτίστηκε με την προσφορά σπιτιών από συλλόγους γονέων ,συναδέρφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων, κατοίκων της Σαντορίνης οι οποίοι πραγματικά συνέβαλαν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.

3.Σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών βρήκαν κατοικία, σίγουρα με κάποια δυσκολία και αντίξοες συνθήκες (διαμονή σε ξενοδοχεία, εισιτήρια, διατροφή έχοντας μαζί τους οικογένεια και παιδιά)

4.Είναι βέβαιο ότι οι τιμές των ενοικίων κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα: 350-700 ευρώ. Το πρόβλημα αυτό στο νησί της Σαντορίνης δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και υπόλοιπους εργαζομένους στο νησί.

ββΚαταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και προσβλητική  για το σύνολο του κλάδου των εκπαιδευτικών την κατάσταση αυτή που ταλαιπωρεί και υποτιμά τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι ντροπή για την Πολιτεία και απαιτούμε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την επίσημη Πολιτεία να ασχοληθεί με το θέμα και να αναζητήσει λύσεις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Σε περίπτωση αδυναμίας της καλούμε και φέτος τη Δημοτική Αρχή , τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Σαντορίνης , κάθε συμπολίτη μας, τα τοπικά ΜΜΕ να βοηθήσουν εκπαιδευτικούς στην εύρεση στέγης. Ας δείξουμε όλοι την αλληλεγγύης μας.

«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια φύτεψε, ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους». – Κομφούκιος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *