ΣΤΑ 12 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΙΑΙΟ 4ΗΜΕΡΟ ΠΑΣΟ ΜΕ 14 €

 

  ΜΟΥΣΕΙΑΣε ισχύ βρίσκονται από την 1η Απριλίου, οι νέες τιμές για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Για τη Σαντορίνη, η είσοδος στην Ανασκαφή Αρίου, διαμορφώνεται στα 12 ευρώ (το μειωμένο 6 ευρώ) στην Αρχαία Θήρα 4 ευρώ (2 το μειωμένο) ενώ το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, θα έχει εισιτήριο 6 ευρώ (3 το μειωμένο). Θεσπίζεται όμως παράλληλα το 4ήμερο πάσο ελεύθερης εισόδου, το οποίο θα έχει κόστος 14 ευρώ, επιτρέποντας την είσοδο σε όλα τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Επίσης, σύμφωνα με το ΦΕΚ, καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, οι επετειακές και βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες − η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους).

 

Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται μεταξύ άλλων:

 

α) οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών.

β) οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων

Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, με την επίδειξη της φοιτητικής−σπουδαστικής τους ταυτότητας.

γ) οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.

δ) οι κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS)

ε) οι ξεναγοί,.

στ) οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων

ζ) τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων

και Αρχαιολογικών Χώρων.

η) οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας

θ) τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών.

ι) οι γονείς πολύτεκνων οικογενειών, όταν τα παιδιά τους είναι έως 23 ετών και έως 25 έάν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή σπουδάζουν και ανε ξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία,

ια) οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Στην περίπτωση των διαζευγμένων, μόνον

ο γονέας που έχει την επιμέλεια των τέκνων.

ιβ) οι κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας

ιγ) οι κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης.

 

ΜΟΥΣΕΙΑ-τιμες

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Kleo λέει:

    Τι σχέση έχουν τα κειμήλια του Πύργου, που φυσικά είναι προσφατης περιόδου, με την Προϊστορική και Αρχαια ιστορία της Θηρας;;;; Ελεος Δημαρχε!!! Ακόμα και κει εβαλες το χέρι σου για να βοηθησεις το χωριό σου…

  2. Ο/Η ΔΙΕΡΕΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λέει:

    Απαραδεκτο!!! Τόσο ακριβό το εισητηρια και για τους Έλληνες σε περίοδο κρίσης όταν το εισητηρια στο μουσείο Ακρόπολης έχει 5 ευρώ. ΝΤΡΟΠΉ ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *