ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ

“Κάτω από το Τοπίο”

Δράση της ομάδας “Μπουλούκι” με συνδιοργανωτή τον Δήμο Θήρας

 

 

 

 

    “Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-22”, είναι ο τίτλος της σημαντικής δράσης της διεπιστημονικής συλλογικότητας “Το Μπουλούκι” που ασχολείται με τη μελέτη των παραδοσιακών υλικών και τεχνικών δόμησης με συνδιοργανωτή με τον Δήμο Θήρας.

Ένα τριήμερο συλλογικής εργασίας, ένα συμμετοχικό έργο και ένα συμμετοχικό συμπόσιο, είναι οι τρεις εκδηλώσεις της δράσης αυτής που ξεκινά αύριο 28/05 και ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2022.

 

     Η ανοιχτή δράση που εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις “Κάτω από το Τοπίο” στο νησί της Θηρασιάς είναι ένα 3ημερο συλλογικής εργασίας (28-30 Μαΐου 2021), με επίκεντρο το Σχολείο της Θηρασιάς, στον οικισμό του Μανωλά. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, η ομάδα Μπουλούκι και η διεπιστημονική ομάδα συνεργατών της μαζί με την τοπική κοινότητα της Θηρασιάς και της Θήρας, τους μαθητές και τους δασκάλους του νησιού, θα προχωρήσουν στον καθαρισμό του κεντρικού μονοπατιού της Αγριλιάς. Ο βασικός οδικός άξονας του εγκαταλελειμμένου οικισμού, που έχει αποκλειστεί από την έντονη βλάστηση, θα γίνει και πάλι προσβάσιμος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επανοικειοποίηση και την προστασία του.

 

Το πρόγραμμα του τριημέρου 28 – 30 Μαΐου

 

28/05 Σημείο συνάντησης Σχολείο Θηρασιάς

08:00 Παρουσίαση της δράσης και συζήτηση με τους μαθητές του σχολείου

09:00 Εκπαιδευτικός περίπατος στον οικισμό της Αγριλιάς και καθαρισμός του μονοπατιού με τους μαθητές της Θηρασιάς

 

29/05 Σημείο συνάντησης Σχολείο Θηρασιάς

08:30 Καθαρισμός του μονοπατιού της Αγριλιάς με την τοπική κοινότητα της Θηρασιάς και της Θήρας

20:30 Προβολή ταινιών μικρού μήκους από προηγούμενες δράσεις της ομάδας ‘Μπουλούκι’

 

30/05 Σημείο συνάντησης Εκκλησία Αγριλιάς

09:00 Παρουσίαση του έργου ‘Κάτω από το τοπίο’ και περίπατος στο καθαρισμένο μονοπάτι της Αγριλιάς

 

     Η δράση “Κάτω από το Τοπίο” τίθεται ως ένας συνδυασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων και έρευνας συμμετοχικής εργασίας και κοινωνικού διαλόγου που εκκινεί από τις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, ερμηνεύει τις παραδοσιακές κατασκευαστικές τεχνικές και διαπραγματεύεται ιδέες και αντιλήψεις για το τοπίο, όπως αυτές διατυπώνονται διεθνώς στον επιστημονικό διάλογο, αλλά και ευρύτερα, έξω και πέρα από αυτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *