ΒΙΝΤΕΟ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΝ ΑΕΜΥ

“ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”

 

 

SYRMALENIOS

 

ΒΙΝΤΕΟ: Η τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Παράλληλο Πρόγραμμα και η επίθεση στο Γ. Βρούτση.  

 

“Η αντιπολίτευση με κάθε τρόπο προσπάθησε και προσπαθεί να αναστείλει και να καθυστερήσει τις ευεργετικές διατάξεις για τους ανασφάλιστους, τα αγροτικά ιατρεία, τις μεταθέσεις γιατρών ΕΣΥ, το άνοιγμα του Νοσοκομείου της Σαντορίνης και τόσες άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «Παράλληλο Πρόγραμμα», το οποίο όμως τελικώς θα ψηφιστεί από τη Βουλή, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων το βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Ο Ν. Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Σήμερα και αύριο ψηφίζουμε το λεγόμενο Παράλληλο Πρόγραμμα-θα υπάρξουν και πολλές συνέχειες παράλληλων προγραμμάτων-το οποίο πολέμησε όσο τίποτα άλλο η Αντιπολίτευση. Αποχώρησε από τη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα και κατάφερε –προκαλώντας και προσκαλώντας ουσιαστικά τους δανειστές- να καθυστερήσει την ψήφισή του για δύο μήνες. Τι κατάλαβε, όμως; Καθυστέρησε την κάλυψη των ανασφάλιστων. Καθυστέρησε τη λειτουργία και το άνοιγμα του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Καθυστέρησε τα κίνητρα στους αγροτικούς και στους άλλους γιατρούς των άγονων απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών. Καθυστέρησε μία σειρά ευεργετικών διατάξεων, κυρίως του Υπουργείου Υγείας, που βρίσκονται σε αυτό το νομοσχέδιο».
«Μας είπατε ότι από τα 11 δισεκατομμύρια της Θεσσαλονίκης έχουμε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων. Θα σας θυμίσω, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης ότι από αυτά τα 11 δισεκατομμύρια έχουν πραγματοποιηθεί και θεσμοθετήθηκαν: ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, ο νόμος για την υπαγωγή στις εκατό δόσεις στις ΔΟΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία, ο νόμος για την επανασύσταση της ΕΡΤ, ο νόμος για την επαναφορά των απολυμένων. Όλα αυτά πόσο τα κοστολογείτε; Τα κοστολογείτε 100 εκατομμύρια; Διότι σήμερα έρχεστε με έναν απλουστευτικό τρόπο πραγματικά να κάνετε ένα παράλογο άλμα, προσπαθώντας να μας πείτε ότι η όλη κοστολόγηση του προγράμματός μας είναι τα 100 εκατομμύρια. Μας είπατε επίσης ότι είχατε καλύψει τους ανασφάλιστους. Ποιους ανασφάλιστους είχατε καλύψει εσείς; Αυτούς στους οποίους ερχόταν ο λογαριασμός στο σπίτι, όταν έβγαιναν από το νοσοκομείο και χρωστάνε ακόμη βεβαιωμένες από τις ΔΟΥ χρεώσεις στα διάφορα νοσοκομεία στα οποία μπήκαν; Αυτούς τους ανασφάλιστους καλύπτατε; Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;»
«Αγαπητοί συνάδελφοι, ο κ. Βρούτσης ο οποίος μίλησε για άλλη μία φορά για το νοσοκομείο Σαντορίνης απουσιάζει για δεύτερη φορά, όταν μιλάω εγώ. Μίλησα στην Επιτροπή την πρώτη φορά. Μιλάω στην Ολομέλεια τώρα. Εξαντλήθηκε από τις μάχες στη Βουλή. Δεν άντεξε, όπως δεν αντέχει φαίνεται η Αντιπολίτευση. Εδώ, είμαστε σχεδόν όλοι της Συμπολίτευσης πλέον. Μας είπε διάφορα πράγματα για άλλη μία φορά. Ψέλλισε περί ανυπαρξίας προϋπολογισμού, περί ανυπαρξίας οργανογράμματος και σχεδιαγράμματος κ.λπ. και ξέχασε να μιλήσει για τις ευθύνες των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε, όπου είχε σχεδιαστεί πολύ καλά, ένα κλειστό νοσοκομείο για τέσσερα χρόνια να περάσει σε ιδιωτικά χέρια, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η διαθήκη που έκανε και δώρισε το οικόπεδο η Ιερά Μητρόπολη της Σαντορίνης είχε βάλει το ρητό όρο ότι θα λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα».
«Είπα στην Επιτροπή και το επαναλαμβάνω: Ο προηγούμενος Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, που δεν είναι ιδιωτική, αλλά είναι δημόσιο νομικό πρόσωπο υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, είχε πει ότι θα ξεπεράσουμε το σκόπελο του δημόσιου χαρακτήρα -αυτό μου είχε πει εμένα σε ιδιωτική συζήτηση- γιατί άλλο είναι ο «δημόσιος χαρακτήρας», άλλο «δημόσια λειτουργία», υποδηλώνοντας ότι θα υπάρξει ιδιωτική λειτουργία. Προσπάθησε και ο κ. Μάκης Βορίδης και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στις προηγούμενες φάσεις ως Υπουργοί Υγείας να το ιδιωτικοποιήσουν. Είχαν βρεθεί μάλιστα και κάποιοι ανάδοχοι. Όλα αυτά τα αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό και από το θηραϊκό λαό».
«Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης θα ανοίξει. Θα είχε ήδη προχωρήσει πάρα πολύ. Υπάρχει και προϋπολογισμός πέντε εκατομμυρίων καταγεγραμμένος στον προϋπολογισμό της ΑΕΜΥ, με κωδικό διασφαλισμένο ειδικά για τη Σαντορίνη, ο οποίος προϋπολογισμός είναι υπό τον κρατικό Προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους. Επίσης, υπάρχουν κι άλλοι πόροι θεσμοθετημένοι, οι οποίοι θα μεταφερθούν και με τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας κ.λπ. Επομένως, ο προϋπολογισμός υπάρχει, το νοσοκομείο θα ανοίξει με δημόσιο χαρακτήρα σ’ ένα νησί παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, που δέχεται σε ετήσια βάση τουλάχιστον ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση του κανονισμού λειτουργίας της ΑΕΜΥ, υπάρχει η σύμπραξη, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΑΕΜΥ και της 2ης ΥΠΕ και όλα αυτά διαμορφώνουν τους όρους εκκίνησης της λειτουργίας του νοσοκομείου»
«Η Αντιπολίτευση σήκωσε αυτές τις μέρες, προσπαθώντας να υπερασπίσει τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον κ. Πατούλη, σε τελείως λάθος βάση το θέμα των κινήτρων που μπορούν να δίνουν οι ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε γιατρούς νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.
Σας εξήγησε τόσο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, που ήταν εχθές στην Επιτροπή Περιφερειών, όσο και δήμαρχοι δικοί σας, της Αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας, ότι αυτοί ζητάνε επί χρόνια να μπορούν οι δήμοι και οι ΟΤΑ να καλύπτουν ανάγκες για να έχουν στοιχειωδώς γιατρούς στα αγροτικά ιατρεία, στα περιφερειακά ιατρεία, στα Κέντρα Υγείας. Οι περιφέρειες έδωσαν τα επιδόματα των 300 και των 400 ευρώ τον μήνα σ’ αυτούς τους γιατρούς και θέλησαν να τα δώσουν από πέρσι τον Μάιο, που έγινε η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για να μπορέσει να προχωρήσει η στελέχωση αυτών των απομακρυσμένων ιατρείων».
«Κύριοι της Αντιπολίτευσης, είστε πολύ φθηνοί, είστε πολύ ρηχοί, δεν πείθετε τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Κυβέρνησή μας θα προχωρήσει σταθερά όσο και αν αυτό το διάστημα υπάρχουν οι δικαιολογημένες δυσαρέσκειες σε τμήματα του ελληνικού λαού για την εφαρμογή μιας δύσκολης συμφωνίας, την οποία εμείς θα την υπερβούμε με το σημερινό Παράλληλο Πρόγραμμα, αλλά και με άλλα παράλληλα προγράμματα, τα οποία επίκεινται στο άμεσο μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *