ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ: “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟΥ”

«ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
 
 
 
 
 
“Πρόσφατα κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους των υγειονομικών μονάδων της χώρας ο νόμος 4820/2021, με τον οποίο η κυβέρνηση απειλεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί έως τώρα, με αναστολή εργασίας από 1/9/2021.
Η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει ουσιαστικά τους ίδιους υγειονομικούς που από την αρχή της πανδημίας, χωρίς καμία πραγματική στήριξη, χωρίς ενίσχυση των μονάδων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με διπλοβάρδιες ή εξαντλητικές υπερωρίες, με ελλιπή ή ακόμη κι ακατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς να έχουν ενταχθεί στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα, σε καθεστώς αναστολής αδειών, σήκωσαν στις πλάτες τους τη διαχείριση της πανδημίας, για να μπορούν εκείνοι σήμερα να τους «κουνάνε το δάχτυλο», να σπέρνουν διχασμό και παράλληλα να ανταλλάσσουν μεταξύ τους φιλοφρονήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που, με περίσσιο θράσος απέναντι στον ελληνικό λαό, εξαγόρασαν με πρόφαση τη δήθεν ενημέρωση για την πανδημία!!!
 
 
 
 
  Όπως αποδείχτηκε περίτρανα, η κυβέρνηση ουδεμία επαφή έχει με την πραγματικότητα, πόσο δε μάλλον σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και δυσμενών καταστάσεων. Η χώρα βρίσκεται συνεχόμενα σε ένα «άνοιξε – κλείσε» κατά το δοκούν, χωρίς να παίρνονται ουσιώδη μέτρα, με τους υγειονομικούς υπαλλήλους μόνιμα εκτεθειμένους στην πρώτη γραμμή, εξαντλημένους, απαξιωμένους και προσεχώς και κατηγορούμενους!!!
 
 
 
  Επιπλέον, αντί να ενημερώσει επαρκώς και με τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα τον κόσμο γύρω από τα εμβόλια (στην παρούσα φάση κυρίως γύρω από τον εμβολιασμό κατά του covid-19), μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να τους διασπάσει και να τους αποπροσανατολίσει με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη απαξίωση της επιστήμης σε σύνολο, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να στοιχίσει αυτό στο μέλλον για τη δημόσια υγεία και όχι μόνο.
Ο εμβολιασμός δεν είναι κάτι που εφευρέθηκε χθες και η ανθρωπότητα μέσω της επιστήμης έχει σωθεί εκατομμύρια φορές. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου η αμφισβήτηση των πάντων και ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο είναι τουλάχιστον ανήθικο να χρησιμοποιούνται τα εμβόλια ως μέσο εκβιασμού και απειλής απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν είναι δυνατόν το όπλο απέναντι στην πανδημία να μετατρέπεται σε όπλο για να χτυπηθούν οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματά.
 
 
Από αύριο λοιπόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας μετρούν ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό, που έρχονται να συμπληρώσουν την ήδη σοβαρή υποστελέχωσή τους.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *