ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ- ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ- ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

 

 

  Αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης, με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Κυβέρνηση μελετά σοβαρά την καθιέρωση Απλής Αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που θα αλλάξει ενδεχομένως και τον τρόπο διοίκησης των Δήμων. «Η απλή αναλογική είναι γεγονός ότι ξεβολεύει το αυτοδιοικητικό κατεστημένο. Θέλουμε η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει έδαφος συναινέσεων και όχι κομματοποίησης», είπε ο Υπουργός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Aftodioikisi.gr”.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά στο καθεστώς των παραλιών που πλέον διασαφηνίζεται ττο καθεστώς τους, καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό “ «Για την διαχείριση των παραλιών, ήδη προχώρησαν οι διαδικασίες και εντός της εβδομάδας αναμένεται η σχετική ΚΥΑ που θα περνάει η διαχείριση στους δήμους. Δεν υπάρχει λόγος να μας εγκαλείτε επειδή κάνουμε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενων αλλαγών στον “Καλλικράτη”, λέγοντας χαρακτηριστικά: “ «Όπως βλέπετε προχωράμε με μελετημένα βήματα. Δεν ανοίγουμε ακόμη θέματα χωροταξικού, εκτός κάποιων μικρών εξαιρέσεων. Αυτό όμως δεν μας αποκλείει από το να συζητάμε και να αποφασίζουμε για θεσμικά ζητήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *