Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας 2021-2022

 

 

 

  “Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα επιμορφωτικά προγράμματα σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο 2021 και το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2022 και αφορούν επιχειρήσεις που ανήκουν στη χαμηλή επικινδυνότητα, Γ’ κατηγορία, των κλάδων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών.

Όσοι εργοδότες επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εντός των ημερομηνιών που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, γιατί τα σεμινάρια πρέπει να υποβληθούν για έγκριση τουλάχιστον 60 ημέρες πριν τη διοργάνωσή τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* ο αριθμός των θέσεων συμμετοχής είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

** οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων.

Κάθε εργοδότης που απασχολεί προσωπικό έχει τη δυνατότητα, εφόσον επιμορφωθεί, να ασκεί ο ίδιος τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρησή του.

Διαφορετικά είναι απαραίτητο να προσλάβει εξωτερικό συνεργάτη για όσο διάστημα απασχολεί προσωπικό αυξάνοντας έτσι τα λειτουργικά του έξοδα.

Όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση, θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στα τμήματα που θα πραγματοποιηθούν, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που θα λάβουν από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Όσοι δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καλούνται να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. συμπληρωμένη αίτηση επιμόρφωσης με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου,
  2. εικόνα taxis με όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης (προσωποποιημένη πληροφόρηση επιχείρησης taxisnet),

προκειμένου να συμπεριληφθούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του 2021-2022.

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται με την αποστολή τους μέσω email στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται με την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής και ανέρχεται στα 70€ για τις επιχειρήσεις χαμηλής επικινδυνότητας, Γ’ κατηγορίας.

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 10 ώρες (2 ημέρες) και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζονται στο πρόσφατο ΦΕΚ 4187-10/9/2021. Εκτός της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, απαιτείται πλέον επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test). Σε περίπτωση που κατά το διάστημα υλοποίησης ισχύουν περιοριστικά μέτρα (lock down) στο νησί διεξαγωγής του σεμιναρίου, τότε μόνο η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως μέσω ψηφιακής πλατφόρμας όπως προβλέπεται.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης και τα γραφεία των νησιών.

Πληροφορίες: Τμήμα Kατάρτισης, τηλ. 22810 82346 (εσωτερικό 4) και γραφεία νησιών: ΑΝΔΡΟΣ 22820 51490 / ΤΗΝΟΣ 22830 22404 / ΜΥΚΟΝΟΣ 22890 23937 / ΠΑΡΟΣ 22840 23031 / ΝΑΞΟΣ 22850 22767 / ΜΗΛΟΣ 22870 23970 / ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22860 25788
8 https://www.ekyklades.gr/articles/texnikoi_asfaleias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *