SEA DIAMOND: ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΝΤΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ;

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΛ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΠΙΣΑΜΕ

 

 

 

 

Το είχα πει στον εκπρόσωπο της «Συντονιστικής Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond”, Λουκά Λιγνό (ξέρω πως δεν θα με διαψεύσει) “αυτός ο Μπακόπουλος, θα το φάει το κεφάλι του. Παραείναι έντιμος, παραείναι επίμονος και είναι πολλά τα λεφτά. Θα τον «φύγουν»».

 

Ο τύπος, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ανέλκυσε 30 ναυάγια κι έχει συνολικά στο πρόγραμμα 64. Χωρίς ευρώ κόστος για το Κράτος. «Ο ρυπαίνων πληρώνει».

Βγάζει και προϋπολογισμό 434 εκατομμύρια για την ανέλκυση του Sea Diamond, αποδεικνύοντας, το εφικτό της ανέλκυσης. Βγάζει και ενδεικτικό προϋπολογισμό για το Σαμίνα, που σαπίζει ξεχασμένο, στις «Πόρτες» της Πάρου.

Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να δεις την εξέλιξη. «Όχι ανελκύσεις. Μόνο Ναυάγια». Αυτή τη φορά, μιας Αρχής που τίμησε το ρόλο της. Ενός Επικεφαλής, που έδειξε, τι είναι εντιμότητα, κότσια και προσήλωση στην αποστολή που του ανατέθηκε.

 

Μια ακόμα μικρή ελπίδα, ότι δεν θα οδηγήσουν σε ναυάγιο τη ΔΑΛ. Την αποτελεσματικότερη ναυαγιαιρετική Αρχή της Ευρώπης.

Αλλά, ότι κι αν γίνει, ο Μπακόπουλος, θα είναι επίτιμος και εσαεί προσκεκλημένος στη Σαντορίνη. Από κάτι λίγους, έστω. Αλλά επίμονους. Με μνήμη. Και με θέληση.

 

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΛ ΣΤO FB

 

“Eκφράζω τις δημόσιες ευχαριστίες μου διότι πληροφορούμαι δι’ υμών την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Οκτώ μήνες ουδείς συναντήθηκε μαζί μου για να ενημερωθεί για τα θέματα της ΔΑΛ. Εδώ και τέσσερις μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΛ έχει υποβάλει αίτημα συνάντησης με την Πολιτική Ηγεσία το οποίο δεν απαντήθηκε ποτε και από κανέναν.

 

Επίσης κανείς δεν έχει συναντηθεί με σωματείο για να συζητήσει την τύχη των εργαζομένων της ΔΑΛ. Μετά από όλα αυτά πληροφορούμαι από το Facebook και μάλιστα μέσω ενός εκπροσώπου συνδικαλιστικού οργάνου στρατιωτικού και όχι πολιτικού προσωπικού τους ισχυρισμούς σας για ένταξη στο σ/ν άρθρου για το κλείσιμο της Αρχής.

 

Αναμένω την επίσημη τοποθέτηση του κ Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ελπίζοντας ότι στην έννοια του επιτελικού κράτους δεν περιλαμβάνονται προειλημμένες αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, υπαγορευμένες από τους μοναδικούς ωφελημένους του κλεισίματος της ΔΑΛ, δηλ. της διαπλοκής με ονοματεπώνυμο που η ΔΑΛ συστηματικά πολέμησε και την οποία θα κατονομάσω άμεσα και με στοιχεία εάν χρειαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *