ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ.

ΜΟΛΕΨΕΣ ΚΙ ΑΣΚΗΜΥΝΕΣ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ_5_ΑΠΡ_2016_1ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

Υποτίθεται πως είναι ένα από τα διασημότερα χωριά της Υφηλίου. Όχι, δεν υποτίθεται. Είναι!. Όπως και η συγκλονιστική του θέα, στο πέλαγος και το ηφαίστειο. Που κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να ονειρεύονται να δουν. Και πληρώνουν, όσο τους ζητηθεί.

Από εδώ και κάτω ξεκινούν τα υποτίθεται. Ο υποτιθέμενος επαγγελματίας που χρυσοχρεώνει (και καλά κάνει!) τη διαμονή στο συναρπαστικό αυτό τόπο, κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Δεν τον νοιάζει, πως οι άλλοι έχουν ανοίξει. Αυτός θα κάνει τις δουλειές του, όποτε του καπνίσει. Θα πετάξει τα μπάζα του και θα περιμένει -ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ!!!- το Δήμο να τα μαζέψει. Γιατί αυτό το γαϊδούρι, “πλερώνει”. Και όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να πληρώνουμε γι αυτό το ξεσαμάρωτο γαϊδούρι. Που αγνοεί προκλητικά, νόμους, κανονισμούς, κοινή λογική, σεβασμό προς τους άλλους, σεβασμό πως το νησί που τον πλουταίνει, σεβασμό στον τουρίστα που τον πληρώνει.

Γιατί πολύ απλά είναι γαϊδούρι.

Υποτίθεται επίσης πως έχουμε Δήμο που με κανονιστική ορίζει πως οι εργασίες, πρέπει να γίνονται στην Καλντέρα, έως τις 15 Μαρτίου. Το γαϊδούρι όμως, αδιαφορεί. Γιατί ξέρει πως ο Δήμος είναι ανύπαρκτος και άτολμος, αν δεν κάνει ο ίδιος τα χειρότερα. Έτσι το γαϊδούρι, δείχνει τη γαϊδουριά του.

Σε σένα μιλάω ρε γαϊδούρι!. Σε σένα!. Που αν είχαμε σωστή εφαρμογή των κανόνων, θα έπρεπε όχι μόνο να σου επιβληθεί το ανώτατο πρόστιμο, αλλά να αναβιώσουμε και τον προδικτατορικό νόμο περί Τεντυμποϊσμού και μαζί με το πρόστιμο να σε υποχρεώσουμε για μια σεζόν να έχεις αναρτημένη στο κατάστημά σου την ταμπέλα “Είμαι Γαϊδούρι” και στα αγγλικά: “The Owner is an asshole” (παρακαλώ τους αγγλομαθείς, να μην το μεταφράσουν).

Από κοντά και τα άλλα γαϊδούρια, δημόσια (;) που άνοιξαν τα χαντάκια και τα άφησαν να χάσκουν και να τραυματίζεται κόσμος. Γιατί, είπαμε: Δήμος δεν υπάρχει. Το φιλότιμο μας τελειώνει κι αυτό και μόνο τα γαϊδούρια επιβιώνουν. Με θράσος και γαϊδουριά. Αει σιχτίρ, γαιδούρια, μόλεψατε κι ασκημίσατε το ομορφότερο χωριό του νησιού!.

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ευα δαμασκηνου λέει:

    Τα γαϊδούρια ειναι ευγενικά και γλυκύτατα πλασματα,κρίμα είναι να τα συγκρίνουμε με τέτοια δίποδα.

  2. Ο/Η Λουκάς. Χ. Καφούρος λέει:

    Ναι συμφωνώ απολύτως με όσα αναγράφονται και ειδικά με το: “The Owner is an asshole”

    Δεν κατάλαβα όμως, γιατί αυτή η παρένθεση? (παρακαλώ τους αγγλομαθείς, να μην το μεταφράσουν).

    Να σας πω κάτι? για να θέλουμε να κρυβόμαστε πάντα πίσω από το δάχτυλό μας έχουμε φθάσει σε αυτή την παλιοκατάσταση.

    Εγώ λοιπόν αν και δεν είμαι αγγλομαθής την λέω στα ίσια αυτή την φράση: “Ο ιδιοκτήτης είναι ένας μαλάκας”

    Ακούστε φίλοι μου, ένα ρητό λέει: “Για να σε σέβεται κάποιος, μάλλον, (τι μάλλον δηλαδή) σίγουρα, θα πρέπει και να σε φοβάται λίγο. Τώρα λίγο η πολύ, αυτό εξαρτάται …”

    Οπότε ακολουθεί το εξής: “Ο ιδιοκτήτης είναι ένας μαλάκας? η όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε μεγαλύτεροι μαλάκες που τον ανεχόμαστε?”

    Δώστε την όποια απάντηση θέλετε…

    Και ας μην ψάχνουμε μπεμπεδίστικες δικαιολογίες. Όπως: Ο Δήμος Θήρας είναι ανύπαρκτος οπότε και φταίει και είναι και ο μόνος υπεύθυνος. Να το δεχτώ αυτό εν μέρει. Γιατί προσωπικά για μένα, οι μεγάλοι υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ο καθένας μας με την στάση του και την συμπεριφορά του γίνεται αυτομάτως ο μοναδικός συνυπεύθυνος της όποιας δυσάρεστης κατάστασης δημιουργείται γύρω μας.

    Αφήστε λοιπόν αυτά τα ολίγα που έχουν απομείνει καημένα γαϊδουράκια στην ησυχία τους. Αυτά και ήρεμα είναι και ήσυχα, αλλά προ πάντων ακούν με αφοσίωση το αφεντικό τους, η κάνω λάθος?

  3. Ο/Η Μπάμπης Καφούρος λέει:

    Όπου δεν υπάρχει διοίκηση και νομοθετικό πλαίσιο που να εφαρμόζεται, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε μία χώρα σαν την Ελλάδα όπου ο σεβασμός είναι αξία ανύπαρκτη. Φύσικα και υπαίτια εδώ είναι η ανύπαρκτη δημοτική αρχή και η ατιμωρησία. Όσο κάτι δεν το περιορίσεις με μέτρα θα διαιωνίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *