Σε πολύ καλό κλίμα η επίσκεψη των Σαουδαράβων στην Σαντορίνη

Σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη της αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στη Σαντορίνη ο Δήμος Θήρας αναφέρει τα ακόλουθα :

Ακόμα μια φορά επιλέχθηκε η Σαντορίνη, για ένα γεγονός βαρύνουσας σημασίας για τον εθνικό μας τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. 

Την εμπιστοσύνη της κεντρικής πολιτικής σκηνής φαίνεται ότι έχει κερδίσει ο Δήμος Θήρας, καθώς έχει αποδείξει πολλάκις τις οργανωτικές του ικανότητες σε εκδηλώσεις υψηλού ενδιαφέροντος και μεγάλων απαιτήσεων. 

Η Σαντορίνη, λοιπόν, ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης πολυπληθούς σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των κατασκευών, των υποδομών, της καινοτομίας και της αγροδιατροφής. 

Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του νησιού ο Δήμαρχος Θήρας και οικοδεσπότης κ. Αντώνης Σιγάλας, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή. 

Της κυβερνητικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας, ηγείται ο υπουργός Επενδύσεων της χώρας, ο οποίος συνοδεύεται από 8 υφυπουργούς της κυβέρνησης και υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τα υπουργεία Επενδύσεων, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Υγείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Κοινωνικής Ανάπτυξης, Μεταφορών, Επικοινωνιών, Προσκυνημάτων και Ισλαμικών Υποθέσεων. Την αποστολή πλαισιώνουν εκπρόσωποι από 59 σαουδαραβικές εταιρείες από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, την ενέργεια, τον τουρισμό, τις κατασκευές, την υγεία, τον αγροδιατροφικό τομέα. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, η πρώτη στάση των επισκεπτών ήταν ο Πύργος, από όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την καταπληκτική θέα της Καλντέρας, της Οίας, των Φηρών, της Νέας και της Παλιάς Καμένης και της Θηρασιάς. Για την γεωλογική ιστορία του τόπου μας, αλλά και για την δημιουργία της μεγαλύτερης και πλέον μαγευτικής Καλντέρας του κόσμου, μίλησε στους φιλοξενούμενους, η άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Θήρας και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κα. Εύη Νομικού. 

Εν συνεχεία, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την προϊστορική πόλη της Θήρας. Ακολούθησε βόλτα στα γραφικά σοκάκια των Φηρών, ενώ η ημέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα στο Αμμούδι, το οποίο παρέθεσε ο Δήμος Θήρας προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων. 

Μετά το πέρας της επίσκεψης, τόσο οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και τα μέλη της σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής, έκαναν διθυραμβικά σχόλια για την αδιαμφισβήτητη ομορφιά του τόπου μας αλλά και για την άψογη φιλοξενία. 
Ο Δήμαρχος Θήρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συνομιλίες του με τα μέλη της αποστολής, στις οποίες έγιναν εκτενείς αναφορές για τις δυνατότητες επενδύσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός. Οι φιλοξενούμενοι, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον δήμαρχο για την φιλοξενία του, δήλωσαν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι θα επιστρέψουν σύντομα, συνοδευόμενοι αυτή τη φορά από τις οικογένειες τους, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές, αλλά και τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες του νησιού μας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *