Σε Ανάφη και Σαντορίνη ο Νίκος Συρμαλένιος

Την Ανάφη και τη Σαντορίνη επισκέφθηκε από το Σάββατο 11/6 έως την Τρίτη 14/6 ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στην Ανάφη συναντήθηκε καταρχήν με το Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο νησί. Με χαρά μας διαπιστώσαμε την πρόοδο του τουριστικού καταφυγίου στο λιμάνι, το οποίο ξεκίνησε με χρηματοδότηση και ένταξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η α’ φάση του οποίου έχει  ολοκληρωθεί, ενώ ξεκινάει και η β’ φάση με χρηματοδότηση και της σημερινής κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει πολλά τουριστικά σκάφη στο μέσον του Αιγαίου. Στη συνέχεια συζητήσαμε για το μικρό αεροδρόμιο, του οποίου ο χωμάτινος αεροδιάδρομος έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της ΜΟΜΑ, πάλι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΜΑ. Για το θέμα αυτό ενώ υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των πλευρών του δημοτικού συμβουλίου, παραμένουν κάποιες διαφωνίες επί του οικονομικού περιεχομένου. Επίσης ενημερωθήκαμε για τη διαμόρφωση της εγκατάστασης του ολοκληρωμένου βιολογικού καθαρισμού σε δημοτικό αγροτεμάχιο, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή φυσική ροή και καθαρισμό των λυμάτων σε όμορο χώρο.

Ακόμη ο δήμαρχος μας ανακοίνωσε την οικοδόμηση κτιρίου του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε δημοτικό οικόπεδο. Τέλος συζητήσαμε για το φλέγον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, όπου το κεντρικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού και γνωστοποίησης των δρομολογίων, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν έγκαιρα να οργανώνουν την επίσκεψη τους στο νησί. Μάλιστα ο δήμαρχος διερωτήθηκε γιατί οι διαγωνισμοί των επιδοτούμενων δρομολογίων δεν γίνονται αρχές του Φθινοπώρου, έτσι ώστε να έχουν καταλήξει έγκαιρα μπροστά στη νέα σεζόν.

 

 

Για το ίδιο ακριβώς θέμα συζητήσαμε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ανάφης Γιώργο Χάλαρη, ένα θέμα που έχουμε φέρει κατ’ επανάληψη στη βουλή, γιατί ακριβώς αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νησί.

 

 

 

 

Στη Σαντορίνη ο Νίκος Συρμαλένιος, προσκεκλημένος από το Δήμο Θήρας, παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για τη λειτουργία 40 χρόνων του τελεφερίκ του Ιδρύματος Νομικού, που αποτέλεσε τομή για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων οι οποίοι μεταφέρονται από τον Όρμο Φηρών στα Φηρά.
Επίσης μαζί με την Ανθή Πατραμάνη, μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τον Κύρο Παγκαλίδη συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Θήρας, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τις οποίες συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα, τα οποία τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, παθολόγου, πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, μικροβιολόγου, οφθαλμίατρου, ενώ τα επείγοντα καλύπτονται κατά βάση από αγροτικούς γιατρούς. Με αυτή την κατάσταση είναι εύλογο ότι έχουν αυξηθεί οι διακομιδές, ενώ είναι φανερό ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα οι μηνιαίες ή δεκαπενθήμερες μετακινήσεις π.χ. καρδιολόγου κλπ. Επίσης είναι πολλά τα κενά στους νοσηλευτές, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όλο το προσωπικό βρίσκεται υπ’ ατμόν αναχώρησης και για λόγους μη εύρεσης αξιοπρεπούς κατοικίας.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Διαμαντόπουλοο οποίος αναφέρθηκε φυσικά σε μια προσπάθεια αναβάθμισης που επιχειρείται. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται προκήρυξη θέσεων για 2 παθολόγους, 2 καρδιολόγους και 1 μικροβιολόγο, αναμένονται 7 νοσηλευτές με ειδική προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναμένεται άμεσα και απόφαση του υπουργείου για πρόσληψη επικουρικού διοικητικού προσωπικού (17 άτομα). Επίσης μας μίλησε για δρομολόγηση αλλαγής του Κανονισμού (ΚΕΟΛ), με βάση την οποία θα προβλεφθούν θέσεις γαστρεντερολόγου και δερματολόγου, καθώς και περισσότερες θέσεις προσωπικού καθαριότητας. Μας ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη του είναι η αξιοποίηση του νοσοκομείου για ιατρικό τουρισμό με αιχμή την αναβάθμιση της μονάδας νεφρού. Τέλος στην ερώτηση μας για την απαίτηση πλέον το νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, μας απάντησε ότι η ισχυροποίηση της ΑΕΜΥ μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του νοσοκομείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *