ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

 

“Σχόλιο στη συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, κ Γιάννη Βρούτση στη Σαντορίνη (Volcano TV, Σάββατο 9/3/2019)

Πολλά είπε ο κ. Βρούτσης, ως αντιπολίτευση και μπροστά στις εκλογές. Τόσο όμως ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, η ΝΔ, δεν δικαιούται να μιλάει για «σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Θα σχολιάσουμε μόνο το θέμα της «έγνοιας» του για τους νησιώτες εργαζόμενους.

Να του θυμίσουμε ότι το 2013 έδωσε με «υπερηφάνεια» ως υπουργός Εργασίας, το όνομά του στο νόμο ν. 4172/2013 ουσιαστικά κατήργησε μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων.

Να του θυμίσουμε επίσης ότι το Σεπτέμβριο 2018, μαζί με όλα τα κόμματα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και το παρών του Ποταμιού και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) υπερψήφισαν – εκτός από το ΚΚΕ –το νόμο «Βρούτση – Αχτσιόγλου» που προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, δηλαδή από το αστικό κράτος, μετά από διαβούλευση με τους …«κοινωνικούς εταίρους», τους βιομήχανους κ.λπ., και με κριτήριο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Να του θυμίσουμε επίσης, τους εργαζόμενους στον Τουρισμό που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις Κυκλάδες, μόνο στο 10% των εργαζομένων του κλάδου εφαρμόζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί.

Να του θυμίσουμε ότι μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από όλους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αποτελεί «εναλλακτική» η πολιτική της ΝΔ και όσα υπόσχονται τα υπόλοιπα κόμματα και «αποκόμματα» που εμφανίζονται προεκλογικά για να εκτονώσουν τη λαϊκή κατακραυγή.

Την πείρα τους αυτή πρέπει να αξιοποιήσουν σήμερα και ακόμα πιο αποφασιστικά να παλέψουν για την κατάργηση του νόμου «Βρούτση – Αχτσιόγλου», μαζί και όλων των μνημονιακών νόμων. Να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας κάλυψη των τεράστιων απωλειών που είχαν στους μισθούς τους τα χρόνια της κρίσης και πάνω στη βάση των 751 ευρώ στον κατώτερο και των κλαδικών μισθών, να «χτίσουν» τα αιτήματά τους με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Είναι πια φανερό ότι το μόνο κόμμα που μπορούν να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι και να συμπορευτούν μαζί του είναι το ΚΚΕ που στέκεται σταθερά στο πλευρό τους. Να στηρίξουν το ΚΚΕ στο σωματείο, στο σύλλογο. Σε κάθε εκλογική μάχη για το Δήμο την Περιφέρεια, τη Βουλή και την Ευρωβουλή. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου. Στήριξε ΚΚΕ παντού. Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη .

Και για του λόγου το αληθές:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *