ΣΧΟΛΙΟ ΛΟΥΚΑ Χ. ΚΑΦΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

“ΠΩΣ ΣΚΥΛΕΨΑΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ“

“ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ“

 

 

 

 

Screenshot_7Αγαπητοί μου Φίλες και Φίλοι, Ναι, μα και βέβαια συμφωνώ απολύτως με όσα αναγράφονται και στις δύο παραπάνω δημοσιεύσεις – άρθρα της: http://www.santonews.com την 5 Απριλίου, 2016, που έχουν να κάνουν με την τραγική κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στο χωριό μου Ημεροβίγλι. Ας μου επιτραπεί όμως σαν απλός δημότης αυτού εδώ του χωριού να εκφράσω αυθόρμητα τις απόψεις μου με λίγα λόγια. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος: (“ΠΩΣ ΣΚΥΛΕΨΑΝ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ“).

Όντως, έτσι είναι ακριβώς όπως αναφέρεται για το Ημεροβίγλι. (Υποτίθεται πως είναι ένα από τα διασημότερα χωριά της Υφηλίου. Όχι, δεν υποτίθεται. Είναι!. Όπως και η συγκλονιστική του θέα, στο πέλαγος και το ηφαίστειο. Που κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να ονειρεύονται να δουν. Και πληρώνουν, όσο τους ζητηθεί). Αλήθεια, είναι όμως? Έτσι όμως όπως το έχουν καταντήσει κάποιοι ανεγκέφαλοι που κοιτάζουν να γεμίσουν μόνο τις τσέπες τους, μάλλον αυτό το (Υποτίθεται …) ισχύει μόνο.

Ο πρώην Πρόεδρος της Τ.Κ Ημεροβιγλίου κ. Λουκάς Καφούρος.

Ο πρώην Πρόεδρος της Τ.Κ Ημεροβιγλίου κ. Λουκάς Καφούρος.

Γιατί η φράση (Υποτίθεται …) μέχρι την αληθινή πραγματικότητα, απέχει πάρα μα πάρα πολύ μακριά. Και για του λόγου το αληθές μία μικρή περαστική βόλτα από το Ημεροβίγλι και θα σας πείσει όλους. Και θα ήθελα να πω στον αγαπητό και φίλο Μανώλη Δακορώνια τον οποίο εκτιμώ πολύ και ο οποίος ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, (έχει διατελέσει και κοινοτικός σύμβουλος, αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος), να μην είναι όπως τον χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο άρθρο: (Ο δραστήριος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Δακορώνιας, είναι ήπιος και υιοθετεί παρακλητικό τόνο. Δυστυχώς όμως απευθύνεται σε γαϊδούρια!.) Γιατί φίλε Μανώλη πολύ καλά θα ξέρεις, όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι μας, ότι εδώ στην Σαντορίνη αυτά τα χαρισματικά γαϊδουράκια έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα-προσόν, υπακούουν στο έπακρον το αφεντικό τους.

Οπότε ποια η σύγκριση ανθρώπων με γαϊδούρια? Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ και να αλλάξεις λίγο ρώτα που λένε, ξέρεις εσύ …

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος: (“ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ“) Και πάλι συμφωνώ απολύτως με όσα αναγράφονται. Όμως επειδή βλέπω ότι εμπλέξαμε πολύ αυτά τα χαρισματικά όντα: (γαϊδούρια! γαϊδούρι!), φοβάμαι μήπως στο τέλος θα πρέπει να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες σε αυτά.

Επιλέγοντας λοιπόν να υπερασπιστώ την όποια συμμετοχή τους σε αυτή την άθλια κατάντια που έχει περιέλθει το Ημεροβίγλι, εστίασα την προσοχή μου σε δύο φράσεις, την 1η : “Είμαι Γαϊδούρι”, και την 2η : στα αγγλικά: “The Owner is an asshole” >>>(παρακαλώ τους αγγλομαθείς, να μην το μεταφράσουν). Για την 1η “Είμαι Γαϊδούρι” σαν πολλά δεν είπαμε? Για την 2η όμως? “The Owner is an asshole” Δεν κατάλαβα, γιατί στα Αγγλικά? Και γιατί αυτή η παρένθεση? >>> (παρακαλώ τους αγγλομαθείς, να μην το μεταφράσουν). Ξέρετε κάτι? Για να θέλουμε να κρυβόμαστε πάντα πίσω από το δάχτυλό μας έχουμε φθάσει σε αυτή την παλιοκατάσταση.

Εγώ λοιπόν αν και δεν είμαι αγγλομαθής την λέω ξεκάθαρα και στα ίσια αυτή την φράση και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ: “Ο ιδιοκτήτης είναι ένας μαλάκας” Ακούστε φίλοι μου, ένα ρητό λέει: “Για να σε σέβεται κάποιος, μάλλον, (τι μάλλον δηλαδή) σίγουρα, θα πρέπει και να σε φοβάται λίγο. Τώρα λίγο η πολύ, αυτό εξαρτάται … Οπότε ακολουθεί το εξής: “Ο ιδιοκτήτης είναι ένας μαλάκας ή όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε μεγαλύτεροι μαλάκες που τον ανεχόμαστε;” Δώστε την όποια απάντηση θέλετε…

Και ας μην ψάχνουμε μπεμπεδίστικες δικαιολογίες. Όπως: Ο Δήμος Θήρας είναι ανύπαρκτος οπότε και φταίει και είναι και ο μόνος υπεύθυνος. Να το δεχτώ αυτό εν μέρει. Γιατί προσωπικά για μένα, οι μεγάλοι υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ο καθένας μας με την στάση του και την συμπεριφορά του γίνεται αυτομάτως ο μοναδικός συνυπεύθυνος της όποιας δυσάρεστης κατάστασης δημιουργείται γύρω μας.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Λουκάς Χαραλ. Καφούρος Ημεροβίγλι – Σαντορίνη”

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Αγαπητέ Λουκά.

Ασφαλώς και δεν έχω τίποτα με τα γαϊδούρια. Στα παιδικά τα μου, ένα γαϊδούρι, ήταν ο καλύτερος σύντροφός μου στο χωριό που μεγάλωσα. Ο δικός σου χαρακτηρισμός, είναι πιο σωστός. Απλά, με έπιασε ένας σουσουδίστικος καθωσπρεπισμός και τα αδίκησα τα ζωντανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *