Σχετικά με τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

“Η απελθούσα διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας είχε ενημερωθεί για το ενδεχόμενο έξωσης της ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού από την περασμένη Άνοιξη, οπότε και ενέτεινε τις προσπάθειές της για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου.

Έτσι λοιπόν τον περασμένο Μάιο εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη ιατρικών θέσεων πλήρους απασχόλησης με υψηλή αμοιβή (μετά από συναίνεση και των ήδη υπηρετούντων γιατρών), από την οποία προέκυψε συνεργασία με 2 Γενικούς Χειρουργούς, 1 Ορθοπεδικό Χειρουργό και 1 Νεφρολόγο.

Για να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έπρεπε να ακολουθηθεί συγκεκριμένη τεχνική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε ευθύς αμέσως μετά την πρόσληψη του Νεφρολόγου. Μετά από τρεις διαδοχικές απολυμάνσεις του δικτύου νερού της Μονάδας, τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης έδειξαν ότι πλέον το νερό ήταν κατάλληλο για αιμοκάθαρση. Κατόπιν τούτου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας μετέβη κλιμάκιο της εταιρείας που προμήθευσε τις συσκευές αιμοκάθαρσης ώστε να τις θέσει σε λειτουργία. Στα μέσα Σεπτέμβρη η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ήταν έτοιμη προς λειτουργία.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε προετοιμάσει πλήρως τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου παραιτήθηκε και την 1η Οκτωβρίου διορίστηκε η νέα διοίκηση. Θεωρούμε ότι η νέα διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας οφείλει να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες για τους λόγους για τους οποίους δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα η Μονάδα.

Τώρα μαθαίνουμε από δημοσίευση του Δημάρχου, ότι κατά την επίσκεψή του μαζί με τον Έπαρχο Θήρας στα γραφεία της ΑΕΜΥ στην Αθήνα, έλαβε μεταξύ άλλων τη διαβεβαίωση για την προσπάθεια σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού, ώστε δήθεν να λυθεί το πρόβλημα και στο άμεσο μέλλον. Μια τέτοια προγραμματική σύμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Αφού λοιπόν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου είναι έτοιμη προς λειτουργία και ελήφθη διαβεβαίωση για την αποστολή γιατρού και μίας επιπλέον νοσηλεύτριας, ποιος ο λόγος να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με την ιδιωτική μονάδα; Μετά λόγου γνώσεως αναφέρουμε ότι η ΑΕΜΥ Α.Ε. έχει νομικά τη δυνατότητα να ενοικιάσει το χώρο που στεγάζεται τώρα η ιδιωτική μονάδα και με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 2018 την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τον εξοπλισμό της, προκειμένου να υπερκαλυφθούν δια παντός οι ανάγκες των νεφροπαθών.

Επίσης, καλούμε τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας αντί να ψάχνει σκάνδαλα στις προσλήψεις των γιατρών, παίζοντας άθελά της το παιχνίδι αυτών που στοχεύουν στο ξεπούλημα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, να καταδικάσει δημόσια κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του.

Όσοι αυτή τη στιγμή παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των νεφροπαθών συμπολιτών μας και ονειρεύονται την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή των Θηραίων και των πολιτών των γύρω νησιών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Θήρας ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό της νέας διοίκησης του νοσοκομείου για την προάσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα του.

Θα επανέλθουμε αν και όταν χρειαστεί.

Η συντονιστική επιτροπή της ΟΜ Θήρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *