“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 santorini_ifestioΣυνειδητά ή όχι, η παρουσία των ηφαιστείων είναι η δίοδος που ενώνει τον άνθρωπο με τον πυρήνα της γης”, γράφει η Ινδονησιακή επιθεώρηση tribunnews, επικαλούμενη μια πρωτότυπη έρευνα που έγινε από τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς ΤribunTravel.com- Quora.com και Kompas.com. “Αν και μερικές φορές ξεσπούν σε καταστροφικές εκρήξεις, μετά την έκρηξη εμφανίζουν ένα πολύ εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που ελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο”, προσθέτει, δημιουργώντας μια λίστα με τα ομορφότερα ηφαίστεια του κόσμου, είτε είναι ενεργά, είτε όχι.

Κορυφαία, είναι η Σαντορίνη, για την οποία γράφει: “Γνωστή για τους λευκούς οικισμούς που φωλιάζουν στα πολύχρωμα βράχια η Σαντορίνη είναι μαι ηφαιστειακή καλντέρα. που συνδέονται με τα πολύχρωμα βράχια. Αυτα τα νησιά (σ.S. η Σαντορίνη είναι ένα μικρό Αρχιπέλαγος) που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι μια πρώην ηφαιστειακή καλντέρα. Το κεντρικό νησί σχηματίστηκε το 1600 π.Χ., όταν η μεγαλύτερη έκρηξη στην καταγεγραμμένη ιστορία σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος του αρχικου, και όλους τους αρχικούς οικισμούς.

Τώρα, Σαντορίνη προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο που θαυμάζουν τα απομεινάρια της μεγάλης έκρηξης. Οι επισκέπτες πρέπει να πάνε στο ακατοίκητο νησί της Νέας Καμένης στη μέση της καλντέρας της Σαντορίνης. Αν και φαίνεται αρκετά περίεργο το σκουρόχρωμο ανάχωμα έχει τη δική του ομορφιά”.

 

1. Santorini, Yunani


nature.com

Dikenal dengan bangunan putih yang melekat pada tebing penuh warna, pulau di Yunani ini merupakan bekas kaldera vulkanis.

3. Gunung Kilimanjaro, Tanzania


whatilearnedwhen.net

4. Gunung Kelimutu, Indonesia


KOMPAS.COM/JOKO DWI CAHYANA

 

 

 

7. Gunung Fuji, Jepang


youtube.com

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *