ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

 

“Αυτό το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα προσελκύσουν τους εραστές”, γράφει το γαλλόφωνο περιοδικό geo, απαριθμώντας τα ομορφότερα σημεία του νησιού:

 

“Φτάνοντας με πλοίο στο νησί
Αν φτάσετε στη Σαντορίνη με πλεούμενο, θα εκπλαγείτε! Όσο προσεγγίζετε στο λιμάνι του Αθηνιού, τόσο περισσότερο μπορείτε να παρατηρήσετε την ομορφιά του νησιού. Το ηφαίστειο και τα σκοτεινά βράχια του γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα, με την αντίθεση από τα χωριά των λευκών σπιτιών και με θέα στη θάλασσα”. μ

Παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα στην Οία
Η Οία είναι ένα γοητευτικό χωριό σκαρφαλωμένο στην κορυφή της Καλντέρας, στα βορειοδυτικά του νησιού, με υπέροχη θέα στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Όπως σε μια διακόσμηση καρτ-ποστάλ, οι κατοικίες είναι άψογα λευκές, με μπλε οροφή. Ο τόπος είναι ιδανικός για πεζοπορία, ψώνια, επίσκεψη σε εκκλησίες … Αλλά πάνω απ ‘όλα, η Οία είναι πρωταρχικό μέρος για να παρακολουθήσετε τον ήλιο να πέσει πάνω από τη θάλασσα. Το μειονέκτημα είναι ότι οι άνθρωποι βγαίνουν σε μεγάλους αριθμούς για να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Μείνετε σε ένα ξενοδοχείο με θέα στην Καλντέρα
Όπποιος μιλά για ρομαντικές διακοπές λέει επίσης για χαλάρωση και ξεκούραση. Για αυτό, τίποτα καλύτερο από το να το κάνετε σε μια τοποθεσία ονείρου, με θέα στην Καλντέρα. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν έτσι δωμάτια, με θέα, και μερικές φορές ακόμη και με ιδιωτική βεράντα (και τζακούζι), με θέα τον γιγάντιο ηφαιστειακό κρατήρα και τη θάλασσα.

Ανεβείτε στο ηφαίστειο και κολυμπήστε σε θερμές πηγές
Όπως είπαμε, θαυμάζοντας τη Σαντορίνη από ένα σκάφος είναι μια από τις βασικές δραστηριότητες. Χαλαρώνοντας στις πολύχρωμες παραλίες του νησιού
Στη Σαντορίνη υπάρχει κάτι για όλους στην παραλία! Οι παραλίες της Περίσσας, του Περίβολου και του Καμαρίου είναι παραλίες με μαύρη άμμο. Πολύ γνωστή, η Κόκκινη Παραλία, όπως υποδηλώνει το όνομά της, εκτείνεται από κόκκινη άμμο και περιβάλλεται από κοκκινωπά βράχια. Όσο για τη Λευκή παραλία, είναι προσβάσιμη με βάρκα.

Πάρτε μια μαθήματα μαγειρικής και δοκιμάστε κρασί
Αισθάνεστε σαν σεφ, ή είστε απλά άπληστοι; Γιατί να μην πάρετε μαθήματα μαγειρικής για να μάθετε πώς να μαγειρεύετε τοπικές σπεσιαλιτέ. Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα λευκά κρασιά της, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα “Wine Tour” και να επισκεφθείτε διαφορετικούς αμπελώνες του ελληνικού νησιού, με μια γεύση αρκετών κρασιών.

Πηγαίνετε στον υπαίθριο κινηματογράφο
Θέλετε να δημιουργήσετε έναν καμβά σε ένα πρωτότυπο (και τόσο ρομαντικό) μέρος; Προχωρήστε στον κινηματογράφο του Καμαρίου, ο οποίος μεταδίδει ταινίες σε ένα γοητευτικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένο από δέντρα. Οι προβολές, στα αγγλικά και υπότιτλοι στα ελληνικά, ξεκινούν στις 9:30 μ.μ. Αυτή η δραστηριότητα είναι δυνατή από Μάιο έως Οκτώβριο.

Επισκεφθείτε τα Φηρά
Όπως και η Οία, τα Φηρά είναι το τέλειο παράδειγμα της ελληνικής πόλης, με λευκά σπίτια και μπλε στέγες. Αλλά η πρωτεύουσα του νησιού έχει πολλά ακόμα να προσφέρει. Υπάρχουν πολλές υπέροχες απόψεις, γεμάτες από καταστήματα και μουσεία. Αν θέλετε να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή, αυτό υπάρχει στα Φηρά, αφού η πόλη έχει το μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων και μπαρ στο νησί.

Πηγαίνετε στον κόλπο του Αμμούδι
Αυτό το μικρό λιμάνι είναι πολύ ευχάριστο. Εκεί θα βρείτε καλά μέρη για να δοκιμάσετε ψάρια από το νερό, με υπέροχη θέα στους βράχους της Οίας”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *