“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΔΥΛΛΙΟ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

 

 

 “Το αποκαλούν «το πιο όμορφο νησί του κόσμου». Όχι για το τίποτα. Όπως η λέμβος μας από το κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε την ακτή του νησιού, τα βαθιά μπλε νερά του Αιγαίου, η κατακόρυφη επιφάνεια των βράχων που ολοκληρώνεται με λευκά σπίτια σαν ένα κρεμώδες στρώμα πάνω από ένα φλιτζάνι καπουτσίνο, έκαναν το θέαμα εκπληκτικό. εκπληκτικό θέαμα. Ακόμα κι αν έχετε ακούσει πολλά για τη Σαντορίνη, είστε ακόμα απροετοίμαστοι για τη συνάντηση μαζί της”, γράφει
η αγγλόφωνη ινδική εφημερίδα Deccan Heralad και προσθέτει: “Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το ελληνικό νησί είχε μια τέτοια βίαιη γέννηση! Μια σειρά από τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις- συμβαίνουν μία κάθε 20.000 χρόνια περίπου- προκάλεσε την κατάρρευση του κεντρικού τμήματος του ηφαιστείου, δημιουργώντας ένα μεγάλο κρατήρα (καλντέρα)”.

Η συντάκτρια Ranjita Biswas που είναι επίσης διάσημη μπλόγκερ, ερευνήτρια και συγγραφέας στη χώρα της, δείχνει να έχει κάνει ιδιαίτερη έρευνα για την ιστορία του νησιού, ξεκινώντας μάλιστα από τα διαφορετικά ονόματά του. Στη συνέχεια, ξεναγεί τους αναγνώστες στα διάφορα αξιοθέατα του νησιού- πάντα με ιστορικές λεπτομέρειες- στις παραλίες και βέβαια στον αμπελώνα και την οινοποιία. “ Το κρασί της Σαντορίνης είναι μοναδικό. Το μάθαμε κατά την οινογνωσίας στη Santo Wines,ήταν που η επόμενη στάση μας. Η τοπική ποικιλία σταφυλιών, Ασύρτικο, μπορεί να ευδοκιμήσει σε ξηρές καιρικές συνθήκες και να διατηρήσει την οξύτητά του καθώς ωριμάζει, ενώ το ηφαιστειακό έδαφος δίνει μια ξεχωριστή γεύση”.

Από την ταξιδιωτική εμπειρία δεν θα μπορούσε να λείπει και το ηλιοβασίλεμα, με την Biswas, να γράφει: “ Στην άκρη του γκρεμού στο σημείο του ηλιοβασιλέματος (στην Οία), οι άνθρωποι στέκονταν στριμωγμένοι για να παρακολουθήσουν τη δύση. Η κόκκινη-και-χρυσή απόχρωση του ήλιου χρωμάτιζε τα κύματα και τα ιστιοφόρα και πραγματικά φάνηκε λίγο εξωπραγματική”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *