ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΡΩΣΙΑ, ΜΙΑ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΣΧΕΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΙΕ-ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

 

 

 

 

  “Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ-ΘΗΡΑΣΙΑΣ και το  ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΚΕΡΙΕ),  στα πλαίσια του επίσημου εορτασμού του «2021 Έτους Ιστορίας Ελλάδας Ρωσίας», συνδιοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο, με την υποστήριξη

της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης «Εμμ. Α. Λιγνός», του Ναυτικού Μουσείου Οίας, του Ψηφιακού Αρχείου Θήρας, της Εστίας Πύργου, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος,

στη Σαντορίνη με θέμα: «Σαντορίνη και Ρωσία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2021.

 

   Το συνέδριο έχει τεθεί Υπό την Αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και θα τιμήσει με την παρουσία του ο εξοχότατος πρέσβης κύριος Αντρέι Μάσλοβ.

 

   Οι μακροχρόνιες και παλαιές στενές σχέσεις της Σαντορίνης με τη Ρωσία, ειδικά κατά το 18ο μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, στους τομείς της Εκκλησίας, των εμπορικών και ναυτιλιακών συναλλαγών, όπως επίσης η εγκατάσταση σημαντικών Θηραίων επιχειρηματιών στη Ρωσία, αποτελούν τη βάση διερεύνησης και παρουσίασης επιστημονικών ανακοινώσεων στο συνέδριο.

 

   Στις εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνεται και ειδική ξενάγηση σε εκκλησίες της Σαντορίνης, όπου σχετική έρευνα του ΚΕΡΙΕ εντόπισε και κατέγραψε έναν σπάνιο πλούτο ρωσικής προέλευσης  ιερών σκευών και κειμηλίων.

 

                              Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

                    Σοφία Κίτσου                                                    Δρ. Πάνος Στάμου

Αντιδήμαρχος Δ. Θήρας και Θηρασίας                    Γενικός Γραμματέας ΚΕΡΙΕ”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *