“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΟΜΟΡΦΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ”

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ HUFFINGTON POST & WORLD POST

 
Santorini_huff_post copyΑποφασισμένος, να απαθανατίσει τη λαμπερή και ακτινοβόλα όψη του νησιού, ξεκίνησε για τη Σαντορίνη, 32χρονος φωτογράφος Michal Huniewicz που έχει έδρα το Λονδίνο. Αλλά, όπως λέει η αμερικανική έκδοση του Huffington Post , οι αναποδιές ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς ο απόπλους πλοίων ματαιώθηκε αναγκάζοντάς τον να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για τη Σαντορίνη. “ Είναι ένα ρομαντικό νησί, με ελάχιστη φωτορρύπανση (σ. Santonews: όρος που αναφέρεται στον υπερβολικά έντονο τεχνητό φωτισμό) και υπέροχο νυχτερινό ουρανό”, δήλωσε στην Huff-Post, o Huniewicz. Τη στιγμή της επίσκεψής του όμως, “ήταν αρκετά σκοτεινή και ζοφερή και όχι αρκετά Μεσογειακή”.

 
Ο ίδιος, πάντως δεν πτοήθηκε και άρχισε να περιδιαβαίνει το νησί με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Σύμφωνα με την Huff-Post, έζησε και μια «πολύ Indiana Jones στιγμή» , όταν έχασε την ισορροπία του και γλίστρησε προς την άκρη ενός γκρεμού. «Τα χέρια μου αιμορραγούσαν από τις αμυχές και η αδρεναλίνη ξεχύθηκε στις φλέβες μου, λίγα μόλις εκατοστά πριν -παραλίγο-πέσω από εκατοντάδες μέτρα ψηλά, επάνω στα βράχια” .

 

 

Πάντως τα σύννεφα δεν “επισκίασαν” την επίσκεψη του 31χρονου φωτογράφου, ο οποίος εργάζεται σε ένα οργανισμό καταγράφοντας τις γυναίκες που βοηθούν φυγάδες να περάσουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, προερχόμενοι από τη φτώχεια και τη βια της Κεντρικής Αμερικής. Το περιπετειώδες ταξίδι του στη Σαντορίνη του επέτρεψε να “γυρίσει στο σπίτι του “ μια μοναδική συλλογή εικόνων”, γράφει το ιστολόγιο, ενώ ο ίδιος αφηγείται: “.Θα ξανάρθω σίγουρα στην Ελλάδα, είμαι γοητευμένος από την ελληνική μυθολογία από όταν ήμουν παιδί και μου χάρισε ένα βιβλίο ο μπαμπάς μου. Μου αρέσει επίσης να διαβάζω για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αλλά πέρα απ’ όλα η Ελλάδα, είναι το λίκνο του πολιτισμού μας, δεν είναι έτσι;”.

 

 

Michal Huniewicz
“It’s a romantic island with little light pollution and spectacular skies at night,” Huniewicz said.

 

  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz
  • Michal Huniewicz

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:Stefanos Nikitas

ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *