“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ”

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 

 

 

  servus_tvΣε πολλά, κεντρικά αλλά και περιφερειακά γερμανόφωνα κανάλια έχει προβληθεί το 45λεπτο ντοκιμαντέρ του -διάσημου στη χώρα του- σκηνοθέτη Till Lehmann, με τίτλο “Santorin – Die Schöne auf dem Pulverfass– Σαντορίνη- Η ομορφιά πάνω στην πυριτιδαποθήκη”.

   Τελευταία προβολή του έγινε στις 20 Μαΐου από το αυστριακό κανάλι Servus TV που γράφει χαρακτηριστικά: “ το ντοκιμαντέρ επισκέπτεται τους ανθρώπους της Σαντορίνης, δείχνει ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς τα μουλάρια και ότι το κρασί στη Σαντορίνη μπορεί να φαίνεται αδύνατο να παραχθεί, αλλά οι έμπειροι καλλιεργητές, έχουν καταφέρει το αδύνατο – παρά τον ισχυρό άνεμο, τον καυτό ήλιο, τη λίγη βροχή και την αφθονία σε απότομες πλαγιές”.

Κεντρικός πυρήνας όπως μαρτυρά ο τίτλος, είναι βέβαια το ηφαίστειο, αλλά ο Lehmann, εστιάζει σε ανθρώπους του νησιού: στη γεωλόγο- ωκεανολόγο Εύη Νομικού και τις μελέτες της. Στον ημιονηγό Αντώνη Βλάχο, τον Αγρότη Ηλία Καραμολέγκο που “ετοιμάζει πυρετωδώς για μήνες το μεγαλύτερο πανηγύρι”, στον οινοποιό Γιάννη Γαβαλά, στον μουσικό και οργανοποιό Γιάννη Πανταζή και στον ερημίτη της Καμμένης, καπετάν Σώστη. “To αρχιπέλαγος της Σαντορίνης είναι ένα κόσμημα, αλλά βρίσκεται πάνω σε μια πυριτιδαποθήκη.”, γράφει το ard.de που επίσης προέβαλλε το ντοκιμαντέρ, το οποίο γυριζόταν λίγο μετά τη διέγερση του 2011, την οποία όπως όλοι γνωρίζουν, ακολούθησε η πλήρης ηρεμία .

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *