“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ”

ΕΚΤΕΝΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

“Αυτό το μοναδικό νησί της Ευρώπης έχει μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική με τρούλους και παράθυρα με τζάμια. Τα κτήρια εδώ είναι ζωγραφισμένα σε δύο κύρια χρώματα: το λευκό και το μπλε, δίνοντας την αίσθηση της αληθινής ηρεμίας. Τα σπίτια αγκαλιάζουν το βουνό με τη μορφή μιας σκάλας, δημιουργώντας μια ομορφιά που ίσως δεν μπορεί να περιγράψει όλα τα λόγια”. Αυτά γράφει το Βιετναμέζικο περιοδικό cafef τονίζοντας παράλληλα πως “Η Σαντορίνη είναι πάντα στην κορυφή της λίστας θέσεων για τους λάτρεις της εξερεύνησης της μυστηριώδους τέχνης της φύσης”.

Όπως είναι φυσικό, για το μέσο Βιετναμέζο, ένα ταξίδι στη Σαντορίνη (παρ’ ότι η δημοφιλία του νησιού στη χώρα του Χο Τσι Μινχ, βρίσκεται στα ύψη), έχει μάλλον μεγάλο κόστος. Όμως το cafef.vn, έχει τη λύση. Επισκεφτείτε το, λέει το Μάιο και μετά τον Οκτώβριο. “Ο καιρός δεν είναι πολύ κρύος και πολύ βροχερός όπως το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη. Αυτή είναι και η ιδανική στιγμή για όσους αγαπούν να εξερευνήσουν μια ήρεμη Σαντορίνη”.

Ο συντάκτης του αφιερώματος, παραθέτει και αρκετές φωτογραφίες και τονίζει: “Η ομορφιά της ημέρας και της νύχτας εδώ είναι πολύ διαφορετική και ελκυστική. Η Αυγή καλύπτεται από την καθαρότητα, και μια παράξενη ηρεμία. Το ηλιοβασίλεμα είναι τόσο μυστηριώδες και σαγηνευτικό. Λέγεται ότι το να πάτε στη Σαντορίνη χωρίς να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα είναι σαν να φάτε μια μπριζόλα χωρίς κρασί . Καθώς ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα, το ηλιακό φως που αντανακλά στους τοίχους έχει μια απόχρωση ανοιχτού ροζ, καθιστώντας το τοπίο πιο φωτεινό, και πιο φανταστικό από ποτέ. Στη Σαντορίνη μπορείτε να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα σε οποιαδήποτε θέση. Με ένα ποτήρι κοκτέιλ, κρασί ή βαρελίσια μπύρα μπορείτε να απολαύσετε απόλυτα τη ρομαντική και μυστηριώδη σκηνή. Εξαιτίας αυτού, η Σαντορίνη έχει ψηφιστεί ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για ζευγάρια”.

 

Lạc lối ở Santorini giữa thu, “thánh địa” của nghệ thuật và sự sang trọng

Lạc lối ở Santorini giữa thu, "thánh địa" của nghệ thuật và sự sang trọng

Santorini là một trong số những hòn đảo tuyệt đẹp nằm ở miền nam biển Aegea, cách khoảng 200 km về phía đông nam “xứ sở thần thoại” Hy Lạp. Hòn đảo là một phần còn sót lại của lục địa Atlantis với nền văn minh phát triển hơn 10.000 năm trước. Santorini còn được coi là viên ngọc quý của vùng biển Aegea.

 

Hoàng hôn ở Santorini được ví von như là viên ngọc báu vật của Châu Âu.
Hoàng hôn ở Santorini được ví von như là viên ngọc báu vật của Châu Âu.

 

 

Santorini sở hữu một trong những hầm dự trữ rượu nho ngon nhất châu Âu.
Santorini sở hữu một trong những hầm dự trữ rượu nho ngon nhất châu Âu.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *