“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ”

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

 

 

  H Seda Aydın ARSLAN, είναι ίσως η δημοφιλέστερη επιδραστική (influencer, όπως λένε στο χωριό μου) ταξιδιώτισα της Τουρκίας. Με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους (βλέπε followers, πάλι από το χωριό μου) και έμφαση σε θέματα μόδας, επηρεάζει πολύ κόσμο με τις αναρτήσεις τις. Στην τελευταία της, που αναδημοσιεύεται και από πολλές εφημερίδες, αναφέρεται στη Σαντορίνη. Γράφει, χαρακτηριστικά:

 

 

“Η διαδρομή του μπλε και του λευκού: Σαντορίνη

Στη γαλάζια και λευκή ομορφιά της Σαντορίνης, το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας. Τα λευκά ρούχα αποκαλύπτουν ένα εντελώς διαφορετικό συνδυασμό σε αρμονία με το ηλιοβασίλεμα ενός ζωηρού πορτοκαλί χρώματος . Μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα το νησί της Σαντορίνης μέσα σε λίγες μέρες”.

 

 

 

Merhabalar, ben Seda Aydın ARSLAN (@bysedaaydin); yaklaşık 4 yıldır aktif olarak Instagram

 

Sosyal medyada görsellik oldukça önemli, insanlara paylaştığınız fotoğraflarla birçok şeyi anlatabiliyorsunuz. Örneğin; Amsterdam’ın bisiklet, su kanalları ve kahverengi binalarla anlatıldığı bir resim karesi bazen bir şehrin özeti olabiliyor. Sosyal medyada dolaşırken dikkatimizi çeken bir fotoğraf gördüğümüzde “Buraya gitsek mi?” diyoruz ve gideceğimiz rotayı araştırmaya başlıyoruz.

Eşimle beraber rotaları belirledikten sonra, en çok ziyaret edilen popüler yerlerini ve güzel kareler çıkarabileceğimiz diğer alanlarını inceliyoruz. Bunun yanı sıra daha önce ziyaret eden insanların paylaşmış oldukları fotoğraflar güzel bir ilham kaynağı. Şehrin sokaklarına, kafelerine ve yapılacak aktivitelerine çok vakit ayırıp araştırıyoruz; yola çıkmadan ziyaret edeceğimiz noktaları haritamda işaretliyoruz. Çünkü anlamadan, anlatmak pek mümkün değil.

Ziyaret edilecek noktaların renk tonları ve dokusuna göre, orada giyilecek kıyafet ve kombinlerin seçimini yapıyorum.

Yurtdışı Rotalar: Budapeşte, Santorini, Amsterdam

Yurtiçi Rotalar: Kapadokya, Salda Gölü

Mavi ve Beyazın Rotası: Santorini

seda santorini 1
SEDA SANTORİNİ 1
seda santorini 2
SEDA SANTORİNİ 2

Yaşayan Tarih: Budapeşte

 

seda budapest 2
SEDA BUDAPEST 2
seda budapest 1
SEDA BUDAPEST 1

(Balıkçılar Tabyası)

Klasik Bir Avrupa Şehri: Amsterdam

 

seda amsterdam 2
SEDA AMSTERDAM 2
seda amsterdam 1
SEDA AMSTERDAM 1

 

Türkiye’nin Maldivleri: Salda

 

seda salda
SEDA SALDA

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Κωνσταντίνος Βαφειάδης λέει:

    Το λευκό είναι σαν σήμα κατατεθέν του νησιού, αλλά πολλοί βάφουν τα κτίρια ροζ, γκρι, ανθρακί, κίτρινα, σωμόν, κάνοντας ό’ τι μπορούν να χαλάσουν την εικόνα του νησιού και να το κάνουν να δείχνει σαν καρνάβαλος. Άσε που είναι και παράνομο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *