ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ- ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΤΑΞΙ

ΘΡΑΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

 

 

ΦΩΤΟ: Νίκη Τσέκου

“Η «γραμμή» Σαντορίνη -Ελούντα καλά κρατεί, σύμφωνα με τον Αυστριακό πιλότο και διευθυντή εταιρίας ελικοπτέρων που το καλοκαίρι έχει ως βάση τη Σαντορίνη και προσφέρει υπηρεσίες σε τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν ιδιωτικά ή να πραγματοποιήσουν ολιγόωρες εκδρομές στα νησιά του Αιγαίου γρήγορα με άνεση και ασφάλεια.

Η «γραμμή» Σαντορίνη – Ελούντα αποτελεί το 90% των πτήσεων που γίνονται από τη συγκεκριμένη εταιρία κάνοντας λόγο για μια πολύ καλή χρονιά. Σήμερα το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Ελούντα προκειμένου να παραλάβει οικογένεια Ρώσων τουριστών που πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στη Σαντορίνη και επέστρεψε στην Ελούντα.

 

Το χειμώνα η εταιρία δραστηριοποιείται στις Άλπεις όπου εκτός από εκδρομές στα χιονοδρομικά κέντρα και τα κατάλευκα τοπία των Άλπεων συχνά καλείται να συνδράμει σε επιχειρήσεις διάσωσης σκιέρ που εγκλωβίζονται σε απόκρημνες χιονισμένες πλαγιές. Υπηρεσία όπως αυτή των ιδιωτικών ελικοπτέρων συνδράμει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της νησιωτικής χώρας ενώ απευθύνεται σε πελάτες υψηλών απαιτήσεων και οικονομικής επιφάνειας. Τα τελευταία χρόνια στα νησιά του Αιγαίου έχουν αναπτυχθεί αρκετές εταιρίες Ελληνικές και ξένες που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς πελατών με ελικόπτερα με ικανοποιητικό κύκλο εργασιών.

 

Ωστόσο λίγα είναι τα μέρη που έχουν υποδομές με δημόσια ελικοδρόμια με τους πιλότους συχνά να προσγειώνονται σε αλάνες και πάρκινγκ όπως αυτό στους μύλους Ελούντας. Βέβαια οι συνήθεις πτήσεις είναι εντός των πεντάστερων ξενοδοχείων όπου εκεί έχουν προβλεφθεί οι ανάλογοι χώροι ελικοδρόμιων. Σε κάθε περίπτωση η ζήτηση για ιδιωτικές πτήσεις αναψυχής μεγαλώνει όποτε είναι απαραίτητη η δημιουργία ελικοδρόμιων σε περιοχές με έντονη τουριστική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Αυστριακό πιλότο αυτές οι υποδομές θα διευκολύνουν τις πτήσεις προσελκύοντας καλούς πελάτες που έχει ανάγκη η αγορά”.

ΠΗΓΗ ERTNEWS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *