ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΛΕ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

“Μυθικά λευκά χωριά, άγριοι κολπίσκοι, μεζέδες με θέα στη θάλασσα… Το διάσημο ελληνικό νησί είναι ένας παράδεισος γαλήνης και ρομαντισμού” γράφει η γαλλική ιστοσελίδα ouest-france.fr, σε ένα εκτενές αφιέρωμά της για το νησί, για να συμπληρώσει:.

 

 

 

“Πόθος για λιακάδα, ήπιος τρόπος ζωής, φρέσκο ​​κρασί μπροστά σε έναν μεζέ στη βεράντα ενός καφέ με θέα στη θάλασσα; Το νησί της Σαντορίνης, στην καρδιά του Αιγαίου, σας περιμένει.

 

 

Πόλη βουτηγμένη στον ρομαντισμό

Η Σαντορίνη είναι φυσικά ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Οι εικόνες του χωριού της Οίας, με τα λευκά του σπίτια κολλημένα στους γκρεμούς ή τους μπλε τρούλους των ορθόδοξων εκκλησιών του, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Και δεν έχει τελειώσει. Το Instagram ήταν εκεί.

 

Το περίεργο και μερικές φορές γελοίο θέαμα είναι αυτές οι μεγάλες ουρές ζευγαριών, με smartphone στο χέρι, που περιμένουν τη σειρά τους να φωτογραφηθούν μπροστά στην ίδια θέα που θα δούμε χιλιάδες φορές στο κοινωνικό δίκτυο.

 

 

Η πόλη της Οίας είναι ο ναός των Instagrammers.

 

Αλλά η Οία, όπως και η Βενετία, είναι πάνω από όλα ένα ρομαντικό μέρος. Το ξενοδοχείο Canaves, ένα από τα πιο διάσημα του χωριού, το έχει καταλάβει καλά. Στις βεράντες του με θέα στη θάλασσα, βλέπουμε τακτικά έναν άντρα να γονατίζει με το δαχτυλίδι στο χέρι για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του.

 

 

 

 

Λίγο λιγότερο τουριστικά, τα Φηρά είναι επίσης ένα πολύ όμορφο χωριό που ατενίζει την εκπληκτική ημισέληνο που χαράσσεται από τη γεωγραφία του νησιού. Υπάρχουν φυσικά τουριστικά μαγαζιά και μικρά εστιατόρια.

 

 

Τι ευχαρίστηση να οδηγείς ένα σκούτερ, το πρόσωπό σου να χτυπιέται από τον καυτό αέρα και να ανακαλύπτεις τυχαίους παραθαλάσσιους δρόμους μικρών παραλιών και κολπίσκων. Κάποια είναι ιδιωτικοποιημένα με μοντέρνα μπαρ, χαλαρή μουσική (για να χαλαρώσετε) και πολύ άνετες πολυθρόνες, άλλα είναι πιο άγρια.

 

 

Όπως συχνά, αν ξέρετε πώς να κατεβείτε από τα σημαδεμένα μονοπάτια, θα ανακαλύψετε όμορφα μικρά χωριουδάκια και εντυπωσιακές απόψεις. Χωρίς τουρίστες στη θέα”.

 

 

 

Voyage en Europe. Douceur de vivre et grand bleu à Santorin

La ville d’Oia sur l’île de Santorin.
 
 
La ville d’Oia est le temple des instagrameuses. | FRANCK DUBRAY, OUEST-FRANCE
 
 

La ville d’Oia sur l’île de Santorin. | FRANCK DUBRAY, OUEST-FRANCE
 
Des plages qui font rêver. | OUEST-FRANCE

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *