ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ WORLD ATLAS

 

Αφιέρωμα στα ομορφότερα ελληνικά νησιά κάνει το https://www.worldatlas.com/. Εξέχουσα θέση έχει Σαντορίνη, για την οποία γράφει: 

 

 

  “Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν αυτό το διάσημο ελληνικό νησί ως Σαντορίνη, το ίδιο πολλοί το γνωρίζουν με το παλιό του όνομα, που είναι η Θήρα. Ονομάστηκε επίσης Καλίστη («Το πιο όμορφο») στην αρχαία ιστορία του.

 

 

    “Επιλέγεται από τους νεόνυμφους και τους πρώτους επισκέπτες στην Ελλάδα, όλοι ποζάρουν για να πάρουν μια εικόνα μπροστά από το ηφαίστειο της Σαντορίνης κατά το ηλιοβασίλεμα. Ένα ρομαντικό κλισέ από τη μία πλευρά, που το ηφαίστειο κατέστρεψε το νησί πριν από 3.500 χρόνια, προκαλώντας πολλούς να πιστεύουν ότι έφτασε η μοιραία ημέρα. Στην πραγματικότητα, τα στρώματα τέφρας διατήρησαν τέλεια την αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου και πρόσθεσαν γονιμότητα στο έδαφος για να παράγουν τα καλύτερα σταφύλια Ασύρτικο και κρασιά Vinsanto. Η μαύρη άμμος και οι γκρεμοί που στριφογυρίζουν θυμίζουν στους ανθρώπους εκείνο τον   τραγικό χρόνο που μπορεί να θυμηθεί κάποιος  κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με βάρκα στον εντυπωσιακό κρατήρα της Νέας Καμένης ή τις ιαματικές πηγές Παλιά Καμένη.

 

Η Θήρα είναι στην ουσία, το υπόλοιπο ανατολικό μισό του κάποτε εκρηγμένου ηφαιστείου, συμπεριλαμβανομένου ενός χείλους σε σχήμα τόξου και απομεινάρια των νησιών Θηρασιά και Ασπρονήσι που σχηματίζουν μια λιμνοθάλασσα με δύο ενεργές ηφαιστειακές νησίδες στη μέση, τη Νέα Καμένη και Παλαιά Καμένη. 

  Οι ριγέ κόκκινοι, λευκοί ή μαύροι ηφαιστειακοί βράχοι φτάνουν σχεδόν τα 1.000 πόδια (300 μέτρα) αγκαλιάζοντας τη λιμνοθάλασσα, ενώ η κορυφή από ασβεστόλιθο, στο όρος Profítis Ilías, βρίσκεται στα 566 μέτρα στα νοτιοανατολικά της Θήρας Το Τα νότια του νησιού έχουν διατηρήσει τη φυσική γοητεία του, μια τέλεια απόδραση για όσους αναζητούν μοναξιά για ανακαλύψεις και αναστοχασμό.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει λάθος με την επιλογή οποιουδήποτε από τα παραπάνω νησιά, καθώς δεν λείπουν ποτέ οι δραστηριότητες, τα μπαρ και τα φυσικά θαύματα. Το Island-hopping, από την άλλη πλευρά, θα επιτρέψει σε κάποιον να δοκιμάσει κάθε πλευρά της αληθινής ελληνικής ατμόσφαιρας, που υπάρχει σε όλα”. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *