ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

 

 

perisa “Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που παρατηρούνται στην κυκλοφορία πεζών και αυτοκινήτων, και έχοντας πάντα στη σκέψη μας το καλύτερο δυνατό για το νησί μας, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για προτείνουμε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή της Περίσσας, του Περιβόλου και του Εμπορείου.

 

Στην περιοχή της Περίσσας η έλλειψη πεζοδρομίου δυσχεραίνει τη διέλευση πεζών, τοποθετεί σε άμεσο κίνδυνο τους επισκέπτες και παρουσιάζει μια εικόνα του χωριού που δεν συνάδει με έναν παγκόσμιο προορισμό διακοπών όπως η Σαντορίνη. Σας ζητάμε να δημιουργήσετε πεζοδρόμιο τουλάχιστον 1μέτρου στον κεντρικό δρόμο της Περίσσας, από τον Τίμιο Σταυρό μέχρι τον Αγ. Αντώνιο από την δεξιά πλευρά ερχόμενοι στο χωριό από τα Φηρά. Αυτό το πεζοδρόμιο το οποίο θα μπορούσε ΑΜΕΣΑ να κατασκευαστεί πολύ εύκολα με την τοποθέτηση πλαστικών κώνων, και στο προσεχές μέλλον να γίνει πλακόστρωτο. Το εν λόγο πεζοδρόμιο είναι απαραίτητο να φωτιστεί με φωτοβολταϊκά φωτιστικά έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών. Κατά την κατασκευή του όσα δέντρα ενοχλούν με κούτσουρα κλπ να αφαιρεθούν.

 

Τα δε δέντρα να κλαδευτούν με μέγιστο ύψος τα 4 μέτρα. Πεζοδρόμιο χρειάζεται και ο δρόμος από τη διασταύρωση του Περιβόλου μέχρι την παραλία στη στάση του ΚΤΕΛ στον Περίβολο, αφού ο δρόμος είναι πολύ στενός, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή και μεγάλη διέλευση πεζών προς την παραλία. Επίσης στη διασταύρωση του Περιβόλου υπάρχει μόνο κάθετη σήμανση STOP η οποία δεν είναι αρκετή για μια διασταύρωση με τέτοια κίνηση. Παρακαλούμε όπως διαγραμμίσετε και το δρόμο με οριζόντια σήμανση STOP για να είναι περισσότερο εμφανής.

 

Ζητούμε να μονοδρομηθεί ο παραλιακός δρόμος της Περίσσας (αυτό το κομμάτι που γίνεται πεζόδρομος το απόγευμα) κατά τη διάρκεια της ημέρας που λειτουργεί ως δρόμος, από το camping έως το εστιατόριο lava με φορά από το camping προς το Lava. Αυτός ο μονόδρομος να λειτουργήσει την περίοδο αιχμής από 01/07/16-01/09/16.

Χρειάζονται ταμπέλες σήμανσης στην περιοχή, και συγκεκριμένα ταμπέλες που να υποδεικνύουν που είναι το κέντρο. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για ταμπέλες σήμανσης με την φράση “ To the centre “ με κατεύθυνση την πλατεία του Τιμίου Σταυρού όπου είναι και το κέντρο του χωριού.

Πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στη μεταφορά του τέρματος ΚΤΕΛ στην Περίσσα. Η καλύτερη λύση θα ήταν να μεταφερθεί το τέρμα στο μεγάλο οικόπεδο της εκκλησίας απέναντι από το εμπορικό κέντρο. Εκεί υπάρχει μεγάλος χώρος για στάθμευση, ταξί κλπ. Εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί αυτή η μεταφορά, είναι εφικτή η πεζοδρόμηση και του υπόλοιπου κομματιού από το Camping μέχρι το DEMILMAR.

Τέλος σας προτείνουμε να πεζοδρομήσετε κατά τη θερινή περίοδο από τις 18:00-02:00 τμήμα του παραλιακού δρόμου του Περιβόλου. Από τη στάση του ΚΤΕΛ στον Περίβολο στο ΜΕΡΑ μέχρι και το Chilli θα ήταν συνετό να πεζοδρομηθεί αυτό το κομμάτι με βασική προϋπόθεση να νοικιαστούν εκ νέου από το Δήμο τα διαθέσιμα οικόπεδα για να γίνουν χώροι στάθμευσης.

Ευελπιστούμε στη στενή συνεργασία μαζί σας, για να επιλύσουμε προβλήματα όπως έχουν τεθεί και σε εμάς από τις ίδιες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή”.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Nikos Bardis λέει:

    Συμφωνώ με τα αιτήματα…ειναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την υλοποίηση τους…ειναι θέματα ασφαλείας των κατοίκων και επισκεπτών, καθως και δείγμα πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *