ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΤΑΪΣΤΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΦΗΣ

Γυμνάσιο Λ.Τ. Ανάφης-Μανώλης Γλέζος

  “Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, οι μαθητές της Β´ Γυμνασίου με Λ.Τ. Μανώλης Γλέζος, κατασκεύασαν μια καινοτόμα συσκευή, ως απόδειξη και λύση στην αντιμετώπιση της σίτισης των αδέσποτων ζώων, συγκεκριμένα των γατών.
Στόχος ήταν να μάθουν τα παιδιά τα βασικά του προγραμματισμού και της ηλεκτρονικής, ευαισθητοποιώντας τα ταυτόχρονα, λύνοντας ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε μια πολιτισμένη κοινωνία.
Η συσκευή δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζουμε την ποσότητα αλλά και τον χρόνο που θα μεσολαβεί ανάμεσα στα ταΐσματα.
Η χωρητικότητα των δοχείων της, ειναι 3 κιλά κροκέτα γάτας.
Το κόστος της συσκευής ανέρχεται:
Οθόνη lcd16x2: 3.20 €
Arduino Uno starter kit: 20 €
Micro servo 9g: 6 €
9v μπαταρία: 2 €
Συνολικό κόστος κατασκευής από υλικά που αγοράστηκαν 31,20 €.
Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Γεμίζουμε την δεξαμενή κροκέτα, πατάμε το κουμπί ΟΝ και το πρόγραμμα θα κάνει την δουλειά που του έχουμε υποδείξει. Η συσκευή διαθέτει οθόνη η οποία ενημερώνει για το πόσες φορές τάισε την ποσότητα που έχουμε ορίσει.
Αν θέλουμε να αλλάξουμε τους χρόνους ταΐσματος ή την ποσότητα σε κάθε τάισμα , συνδέουμε την συσκευή με το ενσωματωμένο καλώδιο usb στον υπολογιστή και τα αλλάζουμε στο ήδη εγκατεστημένο πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε παρά πολύ όλους όσους πήραν μέρος στην κατασκευή της συσκευής κατά την διάρκεια του πρότζεκτ και ιδιαίτερα τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ανάφης (Δημήτρη και Ιωάννα) και την δασκάλα τους Χαρά, για τη καταπληκτική δουλειά που πραγματοποίησαν και το εξαιρετικό αποτέλεσμά της, όπως επίσης και για την παραχώρηση υλικού που μας δόθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευής.
Παπανικολάου Νίκος πε86″
0:02 / 0:04
+18
Όλες οι αντιδράσεις:

Ηλίας Πούλης, Elena Kadoglou και 132 ακόμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *