“Το νερό είναι Ζωή και η Ζωή μας δεν είναι για πούλημα!”

Συνάντηση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΗΡΑΣ με την ΔΕΥΑ Θήρας για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Νερού με το υπό ψήφιση ν/σ της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

 

 

“Την Δευτέρα 20/3 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ στη Μεσαριά Σαντορίνης συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ο.Μ Θήρας , αποτελούμενη απο τον συντονιστή της Δημήτρη Γάκη, το μέλος της Σ.Ε Άρη Οικονόμου και το μέλος της οργάνωσης και  υπευθύνου τύπου Αντώνη Γάκη ,με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Μανόλη Ορφανό και τον αντιπρόεδρο κ. Πέτρο Πρέκα.

 

Η Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ μετέφερε την κάθετη αντίρρηση της για το νομοσχέδιο που έφερε εν κρυπτώ και με βιασύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει ως σκοπό την ιδιωτικοποίηση μετά του ρεύματος και του νερού , που αποτελεί εκτός απο αντισυνταγματική πράξη και ξεπούλημα του πιο πολύτιμου αγαθού. Η Ο.Μ Θήρας κατέστησε σαφές πως θα αγωνιστεί μαζί με τον Θηραϊκό Λαό, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του αγαθού της ύδρευσης και των υπηρεσιών αποχέτευσης. Κοινός σκοπός και στόχος είναι η άμεση και πλήρης στελέχωση του οργανισμού σύμφωνα με τον ΟΕΥ του, που προβλέπει 182 θέσεις απο τους 44 εργαζομένους που έχει τώρα με κοινωνική τιμολογιακή πολιτική στο χαμηλότερο δυνατόν επίπεδο.

Η αξία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του Νερού μπορεί έυκολα να γίνει απτά κατανοητή απο όλους με το εξής υπόθεση εργασίας:

πως σε περίπτωση που είχαμε ιδιωτικές εταιρείες στην παροχή νερού και αποχέτευσης στη Σαντορίνη, μόνο η αυξηση του ρευματος του τελευατίου έτους , που θα μεταβίβαζε στο βωμό του κέρδους ο ιδιώτης στον καταναλωτή ,θα σήμαινε υπερδιπλασιασμό  της τιμής του νερού από τα 2 ευρώ στα 5 ευρώ το κ.μ και αντίστοιχη διπλάσια αύξηση στα τέλη αποχέτευσης.

Οι ιδιώτες θα επιβάρυναν με επιπλέον τέλη τον θηραϊκό λαό για τα 70 εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν την τελευταία τετραετία από την ΔΕΥΑΘ και προήλθαν από ευρωπαϊκούς και ιδίους πόρους για τις νέες εγκαταστάσεις που χρειάζονται για την απρόσκοπτη παροχή νερού στο Νησί μας ειδικά την τουριστική περίοδο που διαρκεί άνω των 7 μηνών και θα είχαμε τα προβλήματα διακοπών ύδρευσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος που παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές πόλεις που ιδιωτικοποίησαν το νερό.

 

Μας γεμίζει αισιοδοξία για τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτού του αντισυνταγματικού ξεπουλήματος του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με την ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΉ ΑΡΧΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ που θέλει να την εργαλιοποιήσει για να ξεπουλήσει και το νερό , η απόφαση που πήρε η ΕΔΕΥΑ αλλά και βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και το Δ.Σ  της ΔΕΥΑΘ που με ανακοίνωση τους ζητάνε  την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού και αφουγκράζονται πλήρως τις αγωνίες και την απαίτηση μας για την διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα του Νερού.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  1. Την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

  2. Την μείωση των τιμολογίων στις ΔΕΥΑ και σε όλες τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

  3. Προσλήψεις νέου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων.

  4. Την θεσμοθέτηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την αξία του νερού και την εξοικονόμηση του.



Το νερό είναι Ζωή και η Ζωή μας δεν είναι για πούλημα!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *