“ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΑΙΜΟΔΟΤΡΙΑΣ

 

 

 

Χαιρετισμός του μακαριστού Παντελεήμονα , μητροπολίτη Θήρας , στη συναυλία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης το καλοκαίρι το 1993, στο γήπεδο Καμαρίου . Καλλιτεχνικό σχήμα Πόπης Αστεριάδη, Μιχάλη Βιολάρη και Καίτης Χωματά

“Ενημερώθηκα από την ανιψιά μου , η οποία υπηρέτησε  στη Σαντορίνη τη δεκαετία του 1990 και παρακολουθεί  τα όσα συμβαίνουν στο νησί σας, για τη φωτογραφία του προηγούμενου Δεσπότη της Σαντορίνης Παντελεήμονα, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.

 

 

Κατάγομαι από τη Σύρο και θυμήθηκα ότι σε κάποιο ταξίδι μου στη Σαντορίνη για να δώ την ανιψιά μου, παρακολούθησα κάποια συναυλία που διοργάνωσε η αιμοδοσία του νησιού.

 

 

Χαιρετώντας λοιπόν τον Παντελεήμονα  στη συναυλία αυτή, σε κάποιο πηγαδάκι  άκουσα να λέει «το καλύτερο μνημόσυνο  των αγαπημένων σας είναι η προσφορά σας σε αίμα . Αυτό είναι το καλύτερο τρισάγιο εάν τους αγαπάτε». Με προβλημάτισε  η φράση αυτή εκείνη την ώρα Αργότερα που το σκέφθηκα  , συμφώνησα μαζί του. Δεν σας κρύβω ότι από τότε έγινα αιμοδότρια.

 

 

Αλήθεια , γιατί να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή από την έλλειψη αίματος , όταν αυτό το αίμα μπορούμε να το προσφέρουμε εμείς .  Έγινα 70 ετών , έχω παύσει να αιμοδοτώ πλέον  αλλά συνεχίζω να παρακινώ νέα παιδιά να γίνουν αιμοδότες. Και δεν είναι λίγες οι φορές ,που μου μεταφέρουν την ικανοποίησή τους αφού με την πράξη τους αυτή σώθηκε κάποιος  γνωστός τους.

Μπράβο στη Σαντορίνη, που οι άνθρωποί της δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους και την αγάπη τους  για το συνάνθρωπο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *