“Το “Αμοργόραμα” πρότυπο πρόγραμμα για τη βιώσιμη αλιεία”

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Αμοργό

 

 

 

 

“Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος από Παρασκευή απόγευμα 9/6 έως Σάββατο μεσημέρι 10/6. Προσκεκλημένος από τον Δήμο, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος «Αμοργόραμα», ενός προγράμματος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων και καθοριστική συμβολή του προέδρου του Μιχάλη Γκρόσμαν και αγκαλιάστηκε από πολλούς φορείς, το Δήμο, το ΥΠΑΑΤ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Cyclades Preservation Fund.

 

Στην παρέμβαση του ο Νίκος Συρμαλένιος, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των αλιέων της Αμοργού, που ξεκίνησαν αυτό το πρόγραμμα με στόχο τόσο τον καθαρισμό των ακτών, όσο και τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, με τελικό σκοπό τη διατήρηση και αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων της περιοχής, που θα τους εξασφαλίσει σε τελευταία ανάλυση και ένα ικανοποιητικό εισόδημα διαβίωσης, ενώ θα ενισχύσει και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Επίσης τόνισε και τον καθοριστικό ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην χρηματοδότηση του καταφυγίου αλιευτικών σκαφών που εγκαινιάσθηκε πριν λίγους μήνες.

Τέλος περιόδευσε μαζί με το συντονιστή της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Παναγιώτη Ψυχογιό στα Κατάπολα και στη Χώρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *