“Στο σώμα της – Ζαχαρία Μαυροειδή”

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΣΤΟ SAF

 

 

 

 

 

“Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»έχει την τιμή φέτος να φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή με τίτλο “Στο Σώμα της”.

Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες  προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών προετοιμάζοντας παράλληλα την Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

Το ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ καταγράφει την ράθυμη καθημερινότητα της φθίνουσας παράδοσης του «Δεκαπέντε». Μέσα από τα πορτρέτα των γυναικών που κάθε καλοκαίρι επιστρέφουν για δεκαπέντε μέρες στη Μονή  διερευνά θέματα πίστης, ταυτότητας και φύλου. Το «αμόλυντο» σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο σώμα της πάλαι ποτέ αγροτικής Θηρασιάς και το φθαρτό σώμα των γυναικών συνθέτουν μια εφήμερη αναπαράσταση της μεταπολεμικής Ελλάδας.

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

15/6/19-15/9/19

Καθημερινά 12:00 & 14:00 (εκτός Δευτέρας)
Διάρκεια – 84 min

Γλώσσα – Ελληνική με αγγλικούς υπότιτλους

ΚΟΣΤΟΣ: 5€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία & σενάριο – Ζαχαρίας Μαυροειδής

Διεύθυνση φωτογραφίας – Ζωή Μαντά

Μοντάζ  – Σμαρώ Παπαευαγγέλου

Παραγωγή – Ζαχαρίας Μαυροειδής, Βίκυ Μίχα, Boo productions,  ΕΡΤ Α.Ε., Momento Films

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Μάρτιος 2018 / Διεθνές Διαγωνιστικό

Burgas International Film Festival, Ιούλιος 2018 / Ειδική Μνεία, Thessaloniki Documentary Film Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», Σεπτέμβριος 2018

NYC Greek Film Festival / Νοέμβριος 2018 

Πανόραμα οικολογικών ταινιών / Νοέμβριος 2018

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest / Νοέμβριος 2018

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Θεσσαλονίκη, θέατρο στην RESAD της Μαδρίτης και κινηματογράφο στην Αθήνα και στην EICTV της Κούβας. Συμμετείχε στα Berlinale Talent Campus και Sarajevo Talent Campus. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες, την μεγάλου μήκους κωμωδία Ο ΞΕΝΑΓΟΣ (2011) και το ντοκιμαντέρ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ (2018). To 2014 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο ΕΦΤΑ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. Διδάσκει σενάριο στο τμήμα Filmmaking της SAE Athens. Η δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του με τίτλο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *