“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ”

ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

 

 

 

  «Σαντορίνης εγκώμιον», σ’ ολόκληρο τον κόσμο

Παγκόσμιο κάλεσμα για διακοπές στην Ελλάδα, έστειλε από την Σαντορίνη ο Πρωθυπουργός   κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του Ελληνικού τουριστικού καλοκαιριού.

 

 

Η μαγευτική εικόνα ενός υπέροχου ηλιοβασιλέματος από την μοναδική Σαντορινιά  καλντέρα, ταξιδεύει σ ολόκληρο τον πλανήτη και κάνει την Ελλάδα τον ποιο ελκυστικό προορισμό για διακοπές.

 

 

Η απαράμιλλης ομορφιάς εικόνα της Σαντορίνης, σε συνδυασμό με την υγειονομική ασφάλεια που παρέχει η χώρα μας, ενδυναμώνουν το τουριστικό brand Ελλάδα  και μας κάνουν περισσότερο αισιόδοξους για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

 

 

Το νησί μας ως πρεσβευτής του τουρισμού για την Ελλάδα, διασφάλισε την χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Σαντορίνη, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί.

 

 

Το Σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη το νησί μας, καθώς και ενέργειες και δράσεις αναβάθμισης του τουριστικού του προϊόντος.

 

 

 

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί μας, με την ταυτόχρονη παρουσία πολυάριθμου υπουργικού κλιμακίου, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Σαντορίνη.

 

 

Στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε, στο Ίδρυμα Πέτρου Νομικού, μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, ανελήφθησαν δημοσίως, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους παριστάμενους Υπουργούς, συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα μεγάλα έργα της Σαντορίνης.

  • Η εκπόνηση και έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για τη Σαντορίνη, σε ένα χρόνο, με ευθύνη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη Οικονόμου.
  • Η χωροθέτηση και κατασκευή νέου σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού λιμανιού, με ευθύνη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.
  • Η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Σαντορίνης με επίσπευση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού μας.
  • Η συνδρομή προς το Δήμο για την υλοποίηση του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων, τόσο ως προς την ενδιάμεση, όσο και οριστική λύση του προβλήματος, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
  • Η επίσπευση των διαδικασιών ανάθεσης της επένδυσης της μαρίνας στο Μονόλιθο από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη.
  • Η συνεχής αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.
  • Η βελτίωση και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού και η αναβάθμιση της λειτουργίας των χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
  • Η πολύπλευρη στήριξη του πρωτογενή τομέα, των απασχολουμένων σε αυτό και των προϊόντων ποιότητας που παράγει το νησί. Η αρωγή προς τον Δήμο για την εφαρμογή προγραμμάτων φροντίδας των αδέσποτων και της χρησιμοποίησης των ιπποϊδών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, παρουσιάστηκαν ως ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

 

 

Η νέα Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, διεκδίκησε δυναμικά και μεθοδικά, όσα θεωρεί ότι η Πολιτεία οφείλει στο νησί μας.

 

 

Ευθύς εξ’ αρχής, δηλώσαμε ότι διεκδικούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να περάσουμε από την αδράνεια και την ακινησία, στην δημιουργική δράση.

 

 

Να εξοπλίσουμε με σύγχρονες υποδομές το νησί μας, Να διαχειριστούμε με βιώσιμο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους μας, ν’ αναβαθμίσουμε ποιοτικά τον τουρισμό μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

 

 

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαντορίνη μας τιμά και οι δημόσιες δεσμεύσεις του μας γεμίζουν ικανοποίηση.

Θα συνεχίσουμε, χωρίς εφησυχασμό, πιο δυναμικά και αποφασιστικά να διεκδικούμε τους στόχους μας.

Ώστε η Σαντορίνη να παραμείνει μοναδική για την ομορφιά της, εξοπλισμένη με σύγχρονες υποδομές, φιλική, άνετη και ασφαλής για τους επισκέπτες και κυρίως αξιοβίωτη για τους μόνιμους κατοίκους της.

Όλοι μαζί δημιουργούμε για το νησί μας το μέλλον που θέλουμε και μας αξίζει.

 

 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *