“ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ “Λ&Ε ΝΟΜΙΚΟΥ”

 

 

 

 

“Η αλήθεια για το αεροσκάφος του Ιδρύματος Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, μέσα σε πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες και σε διάστημα μόλις ενός έτους, δρομολόγησε λύσεις σε προβλήματα που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επι εννέα χρόνια, δεν είχε καν αγγίξει.

 

Το γεγονός αυτό προκαλεί αμηχανία και σύγχυση στην δημοτική αντιπολίτευση η οποία αντιδρά εκτοξεύοντας ανυπόστατες κατηγορίες και υποστηρίζοντας χονδροειδή ψεύδη.
Πρόσφατο κρούσμα αντιπολιτευτικής τύφλωσης αποτελεί η στάση της και στη συνέχεια η αντίδραση της στην απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος Ιδρύματος, μπορεί να χρησιμοποιείται και από τον Δήμο, για συγκεκριμένες ανάγκες της Σαντορίνης.

 

Διαστρεβλώνοντας εντελώς το νόημα της απόφασης υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι:
– Το αεροσκάφος του Ιδρύματος Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού, θα χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Δημάρχου.
– Ότι η απόφαση μπορεί να είναι η αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές!

 

ΠΟΙΑ είναι η αλήθεια;
Α) Επι δυόμιση και πλέον χρόνια το αεροσκάφος δεν χρησιμοποιείται από το δημόσιο σύστημα υγείας και παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος.
Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος καλύπτει πλήρως τα έξοδα συντήρησης και τις δαπάνες λειτουργικής ετοιμότητας.

Β) Στην πρώτη διυπουργική συνάντηση για τη Σαντορίνη που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κο Σκέρτσο, τέθηκε από τον Δήμαρχο με έμφαση το θέμα της νομοθετικής επίλυσης του προβλήματος του αεροσκάφους.

 

 

Το ίδιο επαναλήφθηκε και στην επόμενη σύσκεψη, τον Φεβρουάριο του 2020.
Στα πρακτικά αυτών των συσκέψεων, καταγράφεται η απαίτηση του Δήμου για επίλυση του προβλήματος. Άρα ο Δήμος ουδέποτε εγκατέλειψε την διεκδίκηση για την επαναχρησιμοποίηση του αεροσκάφους, για διακομιδές ασθενών.

 

Γ) Η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, έχει περιορίσει αντικειμενικά τον αριθμό των αεροδιακομιδών.
Δ) Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 αερομεταφορές προσώπων (όχι ασθενών) από και προς τη Σαντορίνη, σε επείγουσες περιπτώσεις. Χωρίς καμία θεσμική κάλυψη (κοινώς στα κρυφά).

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω τί ζήτησε ο Δήμος από το Δ.Σ. του Ιδρύματος;
• Μέχρις ότου υπάρξει θεσμοθέτηση του καθεστώτος χρησιμοποίησης του αεροσκάφους για διακομιδές ασθενών και από το Γ.Ν.Θ. αντί να παραμένει καθηλωμένο και ν’ απαξιώνεται, να χρησιμοποιηθεί και για συγκεκριμένες ανάγκες, εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος που συνάδουν με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

 

• Ποιο συγκεκριμένα:
α) Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα ακτοπλοϊκής ή αεροπορικής μετακίνησης. Τέτοιες είναι, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η συνεδρίαση ενός συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης (π.χ. Π.Ε.Δ. ή Κ.Ε.Δ.Ε.) η συνεδρίαση ενός διαδημοτικού φορέα (π.χ. Φο.Δ.Σ.Α) μια έκτακτη σύσκεψη σε κεντρικό επίπεδο, με θέματα που αφορούν τα νησιά μας και η παρουσία μας κρίνεται επιβεβλημένη
β) Σε μία εποχή όπου τα φαινόμενα των φυσικών καταστροφών εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, να υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης αερομεταφοράς εμπειρογνωμόνων, τεχνικών ή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
γ) Για περιπτώσεις επόπτευσης από αέρος περιοχών του νησιού που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με άλλο μέσο.

 

Και όλα αυτά να γίνονται νόμιμα, με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο, και όχι «κρυφά» και παράτυπα.
Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμος ζήτησε και πήρε την έγκριση του Δ.Σ. του Ιδρύματος την οποία αρνήθηκαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων της μειοψηφίας, προβάλλοντας απίθανες και αστείες ενστάσεις.

 

Τα περί «ιδιωτικού αεροσκάφους του Δημάρχου» τα «περί πτήσεων ψυχαγωγίας» τα «περί κινδύνου απώλειας ανθρώπινων ζωών» αποτελούν πολιτικές αθλιότητες.
Φανερώνουν την απόγνωση της αντιπολίτευσης και την αδυναμία της να παραδεχθεί την απώλεια της δημοτικής εξουσίας.
Με υπονομευτική αντιπολίτευση και με διαστρέβλωση της αλήθειας πιστεύουν ότι θα σβήσουν από την μνήμη των Σαντορινιών τα 9 χρόνια απραξίας.
Ματαιοπονούν!

 

Η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το παραγωγικό της έργο, θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται ακούραστα για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Θα συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.
Θα κοιτάξει μπροστά για να πάει τη Σαντορίνη ακόμα πιο ψηλά..!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *