“ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  Γ.ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

 

Γιώργος Δαρζέντας-Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.

“Κάθε προσπάθεια απαξίωσης του θεσμικού ρόλου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί προσβολή η οποία βάλει ευθέως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους δημοκρατικούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς και προσβάλει το σύνολο της Τοπικής Κοινωνίας, η οποία εκφραζόμενη με άμεση και καθολική ψηφοφορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, νομιμοποιεί την ύπαρξη, την σύνθεση και την λειτουργία των συλλογικών αυτοδιοικητικών οργάνων.

 

 

Τη βούληση της Τοπικής Κοινωνίας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, περιφρονεί συστηματικά με τη συμπεριφορά του κατά την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ Νικόλαος Ζώρζος, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ” Θηραϊκή πολιτεία” .

 

 

Παραβιάζει κατάφορα και επανειλημμένα τις διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπερνώντας κατά πολύ τον χρόνο ομιλίας που του αναλογεί.

 

Η ελαστική συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο αφορά τον χρόνο ομιλίας του για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, τον έχει οδηγήσει στην κατασπατάληση του πολύτιμου χρόνου της συνεδρίασης, ξεπερνώντας ακόμα και τα 30 λεπτά “ρητορείας”, αναφερόμενος σε έργα που θα μπορούσε να είχε αναφερθεί και επιλύσει στην 9χρονη θητεία του.

 

Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής του κ Ζώρζου υπήρξε η τοποθέτησή του κατά την τελευταία συνεδρίαση όταν ήδη είχε εξαντλήσει τον χρόνο ομιλίας του, ζήτησε εκ νέου τον λόγο και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας με έντονο τρόπο εκστομίζοντας απειλές.

 

 

Το “δεν θα περάσεις καλά “, καθώς και τα σχόλιά του περί “μειοψηφικού και με δύο μέτρα και σταθμά προέδρου ” αλλά και στο γεγονός γιατί δίνεται ο λόγος συνεχώς στον κ Δήμαρχο , ο κομπασμός και η αλαζονεία του οδηγούν σε μία  ανάρμοστη συμπεριφορά αντίθετη του θεσμικού του ρόλου.

 

 

Μετά από αυτό το γεγονός γνωστοποιούμε στον κ Ζώρζο ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνει την ανεκτικότητα και την ευγένεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ως αδυναμία.

 

 

Κάνουμε γνωστό επίσης ότι το προεδρείο δεν θα ανεχθεί στο εξής τις σχοινοτενείς του αγορεύσεις καθώς και  προσβολές ή ακόμη και απειλές απευθυνόμενες προς κάθε Δημοτικό Σύμβουλο πάραυτα θα καταγγέλλονται.

Όταν ο σεβασμός στους θεσμούς και η αστική ευγένεια εκλείπουν θα επιβάλλεται αυστηρά ο νόμος, εν προκειμένω θα τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *