” Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

“Η κυβέρνηση δίνει ακόμα ένα χτύπημα στην πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Το αντιδραστικό τους σχέδιο που χρόνια τώρα προετοίμαζαν, τους το άφησε στη μέση η πανδημία, όπου οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ότι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπέφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.

 

Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται αύριο στη Βουλή για ψήφιση, είναι κομμάτι του συνολικού σχεδίου για το «νέο ΕΣΥ» και περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας και τους γιατρούς που εργάζονται σε εξοντωτικές συνθήκες να παίζουν κορώνα-γράμματα την υγεία και τη ζωή των ασθενών τους.

 

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς.

 

Για παράδειγμα τα 3.000 παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής που είναι σε πολύμηνες λίστες αναμονής οδηγούνται κατευθείαν στους ιδιωτικούς ομίλους.
Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

 

Να σημάνει συναγερμός! Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα σε μια γροθιά μαζί με τους υγειονομικούς να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους!

Μαζί με όλα τα σωματεία και τους φορείς του νησιού, με όλους τους κατοίκους του νησιού συνεχίζουμε και παλεύουμε για την ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, με επαρκές μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, με παροχές υγείας σε όλους με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του λαού για υγεία.

Να μην περάσει αυτό το έκτρωμα!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *