“Να μην μείνει ατιμώρητο και αυτό το έγκλημα”.

Συνδικάτο Τουρισμού-Επισιτισμού Θήρας

 

 

 

 

 

“Η Διοίκηση και τα μέλη του Συνδικάτου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των αδικοχαμένων θυμάτων καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ταυτόχρονα, όμως, μαζί με την ανείπωτη θλίψη μας πλημμυρίζει και τεράστια οργή! Γιατί η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ένα δυστύχημα, που οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι το τίμημα της παγερής αδιαφορίας της Κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών που βάζουν τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια προσωπικού και επιβατών, θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές.

Η συγκάλυψη των ευθυνών όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, των εταιριών που θυσιάζουν στο βωμό των κερδών τους, ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωής δεν θα γίνει ανεκτή.

Να μην μείνει ατιμώρητο και αυτό το έγκλημα!

 

Ο μοναδικός παράγοντας, που μπορεί να αποτρέψει την συγκάλυψη του εγκλήματος και να επιβάλλει το δίκιο του λαού, είναι ο ίδιος ο λαός! Είναι η ώρα του αγώνα και της διεκδίκησης για την πραγματική δικαίωση των νεκρών! Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ήδη ο λαός απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας και ασφάλειας των συγκοινωνιών, για να σταματήσει το διαρκές έγκλημα. Μέτρα συνολικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις γειτονιές, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία κλπ.

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού… Κανείς δεν τη σταματάει…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *