“Καθαριότητα 2022: Τι ισχύει; Στερνή μου γνώση να σ ’είχα πρώτα ή παγιδευτήκαμε στα ψέματα μας;”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ THΣ ΘΗΡΑ”ΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

“Στην τελευταία του συνέντευξη ο Δήμαρχος κ. Σιγάλας σχετικά με την καθαριότητα είπε: «γίναμε καλύτεροι, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι, βλέπουμε το αδιέξοδο που έχει βρεθεί ο Δήμος αυτή τη στιγμή από έλλειψη προσωπικού που κάνουμε προκηρύξεις και δεν έρχεται κόσμος …… βρωμάνε όλοι οι τουριστικοί προορισμοί… βρωμάνε αυτή τη στιγμή άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο αυτό είναι μια πραγματικότητα»

 

Αυτό που παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει ο Δήμαρχος είναι ότι ο λανθασμένος σχεδιασμός και οι επιλογές τις Δημοτικής Αρχής οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.  Κατά την προεκλογική περίοδο η υπόσχεση του Δημάρχου ήταν ότι «θα διώξει τον εργολάβο την επόμενη ημέρα»     Μετά την ανάληψη της διοίκησης,  πραγματοποίησε τέσσερις παρατάσεις στην εργολαβία καθαριότητας του 2016 και δύο απευθείας αναθέσεις οι οποίες εν τέλει κρίθηκαν άκυρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Τον Μάρτιο του  2022 υπεγράφη η νέα εργολαβία καθαριότητας με τη  θετική ψήφο και των παρατάξεων Ρούσσου-Ορφανού που συναποτελούν τη Δημοτική Αρχή.

 

Η νέα εργολαβία , αν και ακριβότερη κατά 815.000€ κατ’ έτος δεν περιλαμβάνει τις  εργασίες καθαριότητας εντός των οικισμών, δηλαδή το σκούπισμα των χωριών και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τα  μικρότερα καλάθια.  Ο Δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει τις δυσκολίες εύρεσης προσωπικού στο νησί,  θα μπορούσε δε να είχε σχεδιάσει την  εργολαβία καθαριότητας ώστε να περιλαμβάνει και τη σάρωση και την αποκομιδή και τη μεταφορά ογκωδών απορριμμάτων και τη μεταφορά απορριμμάτων με υποζύγια.

 

Διανύουμε τουριστική περίοδο με μεγάλους αριθμούς επισκεπτών. Η κατάσταση χωρίς τον επαρκή αριθμό προσωπικού για την καθαριότητα δίνει τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται ως διαμαρτυρίες των κατοίκων.  Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οξύ. Αναρωτιόμαστε αυτό είναι το αποτέλεσμα του  περιβόητου σχεδίου και των fast track ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων που τη συναποτελούν και στηρίζουν;”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *