“Η υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα  κάθε ευνομούμενης πολιτείας “

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

 

 

“Nα ενδυναμωθεί  το δημόσιο σύστημα υγείας στα νησιά και να ενισχυθούν άμεσα οι δομές και οι  υγειονομικοί σχηματισμοί (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία)  με το αναγκαίο προσωπικό σε κάθε ένα από αυτά, ζητά  για μία ακόμη φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης,   με αφορμή την  κινητοποίηση στη Σύρο.

 

Όπως χαρακτηριστικά  επισημαίνει: “ο τομέας της Υγείας είναι θεμελιώδες κεφάλαιο σε ένα ευνομούμενο Κράτος και οφείλουν οι Κυβερνήσεις διαχρονικά να έχουν σε αυστηρή προτεραιότητα. Ιδιαίτερα στην πολυνησιακή μας Περιφέρεια λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας και της δυσκολίας στις μετακινήσεις των νησιωτών,           η πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει επιτέλους και τις ανάλογες νησιωτικές πολιτικές όπως προβλέπεται άλλωστε και στο Σύνταγμα”.

 

Για τον Αντιπεριφερειάρχη, “Η μόνιμη και διαχρονική έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού ο νησιωτικός χώρος δεν αποτέλεσε ποτέ ελκυστική επιλογή, σε συνδυασμό με τα προβλήματα διασύνδεσης αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και ειδικότερα αυτών που κατοικούν στα μικρά νησιά, με επιτακτική πλέον την  αναγκαιότητα ενίσχυσης των υγειονομικά ανοχύρωτων νησιών και την άμεση εξεύρεση λύσεων στην καθολική απαίτηση των νησιωτών”.

 

Όπως τονίζει ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος βρίσκεται εκτός Σύρου για υπηρεσιακούς λόγους, στις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου και των κυκλαδίτικων υγειονομικών δομών είναι πάντα παρών με παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Άλλωστε, είναι σε όλους γνωστό ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει στηρίξει τα μέγιστα το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τις υπόλοιπες δομές των Κυκλάδων με εκατομμύρια ευρώ για υποδομές, εκσυγχρονισμό, αλλά και αμοιβές ιατρικού προσωπικού τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και σήμερα”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *