“Η Σαντορίνη είναι ένας φυσικός πίνακας ζωγραφικής”

Μεγάλο αραβικό αφιέρωμα

 

 

 

 

 

 

Μια αυτοτροφοδοτούμενη σειρά δημοσιευμάτων, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται πλήρως από τα απτά στοιχεία, δείχνει μεγάλη μείωση του ενδιαφέροντος για τα ελληνικά νησιά-κυρίως για Μύκονο και Σαντορίνη.   Δομικά προβλήματα υπάρχουν και οι ρωγμές που προκάλεσαν οι παθογένειες, οι αρπαχτές και οι ερασιτεχνισμοί φαίνονται πλέον και ηχούν το σήμα της αυτοσυγκράτησης και της βελτίωσης. Δεν τελείωσε όμως έτσι απλά η σαγήνη των ελληνικών διακοπών. Αντίθετα μάλιστα, νέες, αναδυόμενες και κάπως ξεχασμένες ή παραμελημένες αγορές δείχνουν την προτίμησή τους στα ελληνικά νησιά. Παράδειγμα, η αραβική αγορά, που είχε συνδεθεί με τον παραδοσιακό σαρικοφόρο σεΐχη που μοίραζε ρόλεξ, μάτσα με δολάρια, ακόμα και -στις ελληνικές κωμωδίες- μπιτόνια με πετρέλαιο.

 

Οι Άραβες του Κόλπου, επενδύουν στον τουρισμό. Με φαραωνικές κατασκευές, ερζάτς τοποθεσίες και κραυγαλέες απομιμήσεις πασίγνωστων προορισμών όπως η Σαντορίνη. Αλλά, υπάρχει και ενδιαφέρον για τουρισμό και από αυτές τις χώρες. Παλιά, ήταν προνόμιο μιας ελίτ που κατέπλεε με πολυτελείς θαλαμηγούς, πλημμύριζε τα καζίνο, «σήκωνε» τα κοσμηματοπωλεία και άδειαζε τις κάβες από  αλκοόλ – πλήρως ή μερικώς απαγορευμένο στις χώρες προέλευσης.

Η μεγάλη δικτυακή πύλη https://mofeeed.com/, με έδρα τη Σαουδική Αραβία και απήχηση σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, πραγματοποίησε αφιέρωμα και μάλιστα στην  πρώτη του σελίδα για το νησί.

Γράφει χαρακτηριστικά:

 

«Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά στον κόσμο. Όλοι πάνε σε αυτό για να περάσουν ξεχωριστές διακοπές στις απαράμιλλες όμορφες παραλίες, που ξεχωρίζουν για τα τιρκουάζ νερά και τα γαλανόλευκα σπίτια. Είναι ο πρώτος προορισμός για νεόνυμφους.

 

Μάλιστα, στο νησί της Σαντορίνης, μπορείτε να βρείτε όλα τα τουριστικά συστατικά, από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μέχρι εγκαταστάσεις, εστιατόρια και ό,τι χρειάζεται ένας τουρίστας για απολαυστικές διακοπές».

 

Στη συνέχεια, κάνει λεπτομερή παρουσίαση όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων του νησιού, των φυσικών αξιοθεάτων και των παραλιών. «
«Η παραλία Καμάρι είναι μια από τις σημαντικότερες και καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την παραλία από άλλες είναι η σκούρα άμμος της, η οποία δεν συναντάται σε καμία άλλη παραλία.

Από την άλλη, το ηλιοβασίλεμα στην παραλία Καμάρι είναι τελείως διαφορετικό από άλλα, καθώς η αντανάκλαση του ήλιου στα βράχια της, που είναι γνωστή ως Μέσα Βουνό, είναι πιο εντυπωσιακή κατά τη δύση του ηλίου και είναι πιο όμορφο να βγάζεις αναμνηστικές φωτογραφίες στο Καμάρι.

 

 

Μαύρη και αμμώδης παραλία της Περίσσας

Στη μαύρη και αμμώδη παραλία της Birsa, υπάρχει η ευκαιρία να εξασκηθείτε σε πολλές δραστηριότητες, όπως windsurfing, κολύμπι και απόλαυση της ομορφιάς της αμμώδους παραλίας.

Τα κύματα είναι ήρεμα, και το κολύμπι είναι ασφαλές, ειδικά για αρχάριους. Τα νερά του είναι καθαρά και προσθέτουν μια όμορφη πινελιά στην παραλία το ηλιοβασίλεμα και την αντανάκλασή του στο νερό.

Ενώνει πολλά καφέ και εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας, εκτός από κέντρα θαλάσσιων σπορ».

 

 

 

 

  • السياحة في اليونان 2022

ا

مواسم السياحة في سانتوريني في

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *