“Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ. Π.Α . και άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των νησιών του Ν.Αιγαίου “

Χ. Κόκκινος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο
  “Την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ. Π.Α.  και την άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού  κενού που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ν.Αιγαίου, ζήτησε στην τοποθέτηση του ο Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ  στη 15η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 28.11.22
Θυμίζουμε ότι ο θέμα συζητήθηκε  μετά από πρωτοβουλία που πήρε η παράταξη μας στην 13η Συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου(Οκτώβριος 2022) και αίτημα της να  υπάρξει ψήφισμα για την “Επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας “.
Η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου επέλεξε να μεταθέσει  αυτή τη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δυστυχώς δεν παρέστησαν   εκπρόσωποι  της κυβέρνησης ,ούτε  εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων ούτε οι  βουλευτές του Ν.Αιγαίου!
Ο  κ.Χ.Κόκκινος  ζήτησε να  “διορθώσει” η  κυβέρνηση την αδικία που έχουν υποστεί τα νησιά μας .
Συγκεκριμένα:
Α) η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ  είναι απαραίτητη γιατί:
– αποτέλεσε ένα άδικο “μνημονιακό” μετρό και πλέον έχει πάψει η “επιτήρηση” και έχουν “τερματιστεί”   τα “μνημόνια “!
– είναι ανακουφιστικό μετρό που θα βοηθήσει  “το καλάθι της νοικοκυράς ” που υποφέρει λόγω της πρωτοφανους  ακρίβειας που βιώνουμε !
– θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και θα βοηθήσει να είναι ανταγωνιστική  η οικονομική ζωή των νησιών μας .
– οι πολίτες του Αιγαίου ζητούν μέτρα που θα τους ενισχύσουν .Αυτό  αποτελεί  χρέος της πολιτείας και εντάσσεται στις νησιωτικές  πολιτικές .
– για εθνικούς λόγους πρέπει να στηρίχθουν οι νησιώτες -ακρίτες μας!
Β) Το χρηματοδοτικό  κενό  που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση των άλλων Περιφερειών της χώρας θα πρέπει να καλυφθεί ΑΜΕΣΑ.
Η προσπάθεια για την αειφορο ανάπτυξη απαιτεί οικονομικούς πόρους και στα νησιά μας -που προσφέρουν  στη πατρίδα μας- οι κάτοικοι τους δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας !
Το Περιφερειακό Συμβουλίο Ν. Αιγαίου μετά από συζήτηση,  έλαβε για το παραπάνω θέμα  ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση- διεκδίκηση,  με σύνθεση απόψεων και με  το παραπάνω σκεπτικό και την στήριξη  των εκπροσώπων από τις τρεις (3) -από τις πέντε-  παρατάξεις που παρέστησαν στη συνεδρίαση του!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “.
-Περιφερειακός  Σύμβουλος Π.Ε Ρόδου
– Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *