“ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΙ- ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ, ΜΑ ΔΕ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

 

 

 

  “Σαντορίνη 1/10/2020

 

Από τα τέλη Αυγούστου και εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021, οι εκπαιδευτικοί κυρίως σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε αναβρασμό κινητοποιήσεων, ψηφισμάτων και δράσεων αναφορικά με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στους χώρους των σχολικών κτηρίων. Βασική πτυχή των υγειονομικών μέτρων, αλλά και παιδαγωγικά αναγκαίο για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητων/τριών μας, είναι η μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα τμήματα (με ανώτατο αριθμό τους/τις 15 μαθητές/τριες).

 

Αυτό σημαίνει εύρεση κατάλληλων κτηρίων για σχολικές αίθουσες (για όσες σχολικές εγκαταστάσεις το έχουν ανάγκη) και βεβαίως άμεσες προσλήψεις καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων, υγειονομικού προσωπικού και εκπαιδευτικών, με συμβάσεις πλήρους ωραρίου και δικαιωμάτων και όχι συμβάσεις που θα κάνουν «λάστιχο» τους παραπάνω εργαζόμενους.

 

 Η ευθύνη για την υγεία δεν είναι μόνο ατομική, γι’ αυτό οι οργανωμένες κοινωνίες δημιουργούν συστήματα υγείας και προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τις νόσους. Φοράμε τη μάσκα, ως απαραίτητο και ύστατο μέτρο προστασίας, αλλά δεν κλείνουμε το στόμα, δε σωπαίνουμε!

 

Μαζί με τους γονείς, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για σχολεία ανοιχτά, κάθε μέρα με δια ζώσης διδασκαλία, με όλα τα παιδιά μέσα, με ασφαλείς όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμους εκπαιδευτικούς σε τάξεις με 15 μαθητές το ανώτερο, με προσωπικό καθαριότητας μόνιμο, με νοσηλευτές και όλο το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό, θα σταθούμε και αυτή τη χρονιά δίπλα σε κάθε μαθητή/τριά μας και στις οικογένειές τους.

 

 Μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι/ες στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες! Όταν παντού επιβάλλεται η τήρηση αποστάσεων, είναι απαράδεκτο να στοιβαζόμαστε σε αίθουσες που δεν επιτρέπουν την στοιχειώδη τήρηση αποστάσεων και μάλιστα την ίδια στιγμή το υπουργείο να καυχιέται για επιτυχείς σχεδιασμούς έναρξης της σχολικής χρονιάς.

 

Χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα βγήκανε στο δρόμο, αποδείξανε πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούνται είναι σοβαροί. Αναδείξανε τα προβλήματα των σχολείων, αναμετρήθηκαν με τη συκοφάντηση, τη διαστρέβλωση του αγώνα τους, με την τρομοκρατία, την καταστολή και τον εκφοβισμό. Είναι ήδη νικητές.

 

Είμαστε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα τους για μόρφωση και υγεία. Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας. Θα σταθούμε κοντά τους, θα μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

 

Διεκδικούμε:

  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  • Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.
  • Άμεση λειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών. Κατάργηση της ρύθμισης για τρίμηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, διοικητικού-βοηθητικού και υγειονομικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης στις σχολικές μονάδες.
  • Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Εξασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών/τριών μας με πληρότητα 50% με αποκλειστικά σχολικά δρομολόγια.
  • Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

 

Και φέτος το μάθημα ξεκινάει από το Α:

Αλληλεγγύη και Αγώνας,

ώστε να προστατευτούμε όλοι/όλες

και να μη χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα!”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *